Wanstaltig snoeibeleid

BLARICUM Een wonderbaarlijke discussie vond vorige week plaats tijdens het Rondetafelgesprek (RTG), waarbij een bewoner van de Bijvanck insprak over het wanstaltige snoeibeleid in Blaricum. "Hier is geen sprake van snoeien, maar van vernieling en destructie", zei de heer Krijnen.

Van sommige raadsleden kreeg Krijnen bijval, zoals van Ramona Beemsterboer Van Urk Dam (DAB): "Kijk, het snoeibeleid is een feit, maar dit lijkt bijna op mishandeling." Ook Willem Pel (HvB), bewoner van de Bijvanck, is geschrokken en zei: "Het lijkt wel of de struiken uit de grond gerukt zijn; ze moeten wel heel erg sterk zijn willen ze deze snoei overleven. Het ziet er echt desastreus uit." Ook Jannie van Dijk (Fractie Van Dijk) gaf Krijnen gelijk: "Het lijkt of er een botte bijl gebruikt is." Op de vraag of professionals naar het snoeiresultaat hebben gekeken, antwoordde het DAB-raadslid: "Ja, die trokken wit weg." Jan Hoitink (VVD): "Ons is met de hand op het hart verzekerd dat het goed komt."


'Het was lastig te kiezen'

Vervolg voorpagina

De jury - bestaande uit Angelique de Vries (lid programmaraad Huis van Eemnes), Jamie-Dee van den Oudenrijn (eigenares dansschool Danscompagnie) en juryvoorzitter wethouder Sven Lankreijer - vonden de keuze tussen de nummer één en twee dit jaar bijzonder moeilijk. "Het was lastig kiezen tussen een prachtig uitgevoerde dans en het prachtige stemgeluid van Nora", aldus Lankreijer. Uiteindelijk was het Van den Oudenrijn die aan de haal ging met de wisseltrofee en de cheque van 100 euro. Daarnaast mag de Eemnesserse een gastoptreden verzorgen bij de uitreiking van de Eemnesser Koeien Trofee en de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Eemnes in 2021. De uit Huizen afkomstige Boukhriss was bij de vorige editie van de E-Factor ook als tweede geëindigd. Voor haar was er nog wel een extraatje; ze mag optreden bij het eerste open podium in het Huis van Eemnes (13 maart). De aanmoedigingsprijs was voor de pas 9-jarige Omme Krijnen die met een drumsolo de handen op elkaar kreeg. De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond. "De nieuwe theaterzaal is echt een pareltje voor dit soort activiteiten. De mogelijkheden zijn zo veel beter dan in de toch verouderde Hilt", aldus organisator Silvia van de Wal namens het Huis van Eemnes.