V.l.n.r. Eggenkamp, Mol en De Boer.
V.l.n.r. Eggenkamp, Mol en De Boer. Foto: © Bob Awick

Lintje voor brandweermannen Kees de Boer en Wim Eggenkamp

LAREN Burgemeester Nanning Mol heeft vrijdagmiddag twee koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Dit keer werd het kleinood opgespeld bij vrijwillige brandweermannen Kees de Boer en Wim Eggenkamp. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de brandweer. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Rietdekker Kees de Boer (1964), die vorig jaar zijn brandweerfunctie al neerlegde, heeft zich ruim 32 jaar voor de vrijwillige brandweer ingezet. De Laarder was in repressieve dienst en had mede namens zijn beroep als rietdekker grote kennis over hoe om te gaan met branden in rieten daken. "De verrassing was wel groot", vertelt De Boer, die dubbel genoot omdat zijn gezin ook van de partij was. "Ik ben er blij mee. Het is toch een waardering voor hetgeen je voor de burgers hebt gedaan."
Wim Eggenkamp (1966) was zelfs 33 jaar actief voor de brandweer. Eggenkamp was in repressieve dienst en werd met name ingezet bij technische hulpverlening. Hij stopte afgelopen november als brandweerman ("het was gewoon tijd"). Hij zegt blij te zijn met dit eerbetoon. "Ik heb het werk altijd met veel plezier gedaan."

Vrijwilliger

De brandweer heeft altijd nieuwe mensen nodig. Vrijwilliger worden bij deze hulpdienst is uitdagend, maar ook zwaar. Mensen die zich aanmelden, gaan een tweejarig opleidingstraject in. Eerste vereiste is dat de aspirant vrijwilliger in Laren moet wonen. Info: www.kombijdebrandweer.nl.