'Gratis parkeren op Tergooiterrein'

BLARICUM Een bewoner van de Koningsbuurt heeft opnieuw aan de bel getrokken over de nieuwe bestemming van het Tergooiterrein. Onwetend wat de toekomst gaat brengen, sprak hij in het Rondetafelgesprek (RTG) - tijdens de behandeling van de Nota van Randvoorwaarden (wat mag wel/niet op het terrein, red.) - raads- en collegeleden toe.

De Blaricummer legde zijn zorgen op tafel in de hoop dat hij nu nog wat in de melk te brokkelen heeft. Hij vindt dat je er maar beter op tijd bij kan zijn om het bestemmingsplan vòòr te zijn waarop dan slechts 'ja' of 'nee' gezegd kan worden. Hij en zijn buurtgenoten willen verkeershinder (verkeersonveiligheid/onveiligheid en parkeeroverlast) voorkomen en wensen daarom een scherpere formulering in de genoemde nota. "En straks een gedetailleerde omschrijving in het bestemmingsplan", aldus de belanghebbende. Hij hoopt dat parkeren in de parkeergarage gratis wordt en/of dat er meer plaatsen in de kelder van het ziekenhuisgebouw komen. "Anders kun je er donder op zeggen dat automobilisten een vlucht nemen naar gratis alternatieven in de buurt." Ook hamert hij op een goede ontsluiting ("niet via de Prins Hendriklaan"), zeker met het oog op de nieuwe woonwijk Crailo.
HvB en VVD kwamen tijdens de RTG ook nog met de vraag of er tiny houses op het terrein kunnen komen. DAB pleit hier al lange tijd voor. De raad neemt op 28 januari definitief een besluit over de randvoorwaarden.