Ambtswoning komt op markt

LAREN De voormalige ambtswoning aan de Stationsweg 3 - een gemeentelijk momument - komt in de verkoop. Het opknappen kost minstens 700.000 euro. "De forse investering in het pand en de daarop volgende stap om de woning te verhuren is geen kerntaak van de gemeente", aldus wethouder Ton Stam in een informatiebrief aan de raadsleden.

In de brief is het volgende te lezen: "De woning - met boekwaarde 0 - wordt via de openbare kanalen te koop aangeboden. Uitgangspunt is transparant, openbaar en marktconform. De te hanteren verkoopmethodiek wordt nader uitgewerkt en door het college bepaald. Te denken valt aan: traditioneel te koop aanbieden via een makelaar met een ‘vraagprijs’ of een ‘bieden vanaf’ prijs, verkoop per inschrijving in gesloten envelop (gunning aan de hoogste bieder), of te koop aanbieden op een o.g. veiling."
Nanning Mol gaat wonen in de burgemeesterswoning aan de Kerklaan 1.


Opening Huis van Eemnes

EEMNES Burgemeester Roland van Benthem opent zaterdag 25 januari om 16.00 uur officieel het Huis van Eemnes. Iedereen is aansluitend welkom om tot 18.00 uur de nieuwe huiskamer, inclusief bibliotheek, sporthal en de multifunctionele zalen te komen bekijken. "Samen proosten we op onze nieuwe thuis", aldus een woordvoerder van het Huis van Eemnes.

De theaterzaal is vanwege de openingsact Souvenirs van Karin Bloemen gesloten. Belangstellenden kunnen daar terecht bij andere voorstellingen: Hans Dagelet met Kabarett Dapitulet op 1 februari, Andermans Veren Live! op 12 maart, O’Dreams met Broken op 26 maart, Angela Groothuizen met Lueke Binge op 9 april, Elke Vierveijzer met Lucht op 23 april en Cor Bakker en Fay Claassen brengen Songs of Liberty op 2 mei. Daarnaast zijn er ook kindervoorstellingen. Tickets via www.huisvaneemnes.nl.