Eemnes wordt paardvriendelijker; college volgt adviezen op

EEMNES Het college heeft besloten om 'paardvriendelijke' maatregelen in te voeren. Burgemeester en wethouders volgen daarmee een aantal adviezen op van de studenten van de Aeres Hogeschool Dronten.

Er worden waarschuwingsborden 'oversteekplaats paarden' op bijvoorbeeld de Wakkerendijk geplaatst, zodat ruiters gemakkelijk en veilig de polder in kunnen. Ook worden er voorzieningen gerealiseerd om makkelijker op en van het paard te stappen.

Stalhouders

Verantwoordelijk wethouder Theo Reijn: "Deze maatregelen worden direct opgepakt en meegenomen in lopende projecten zoals de herinrichting van de Wakkerendijk en de Meentweg. De afgelopen maanden heb ik vrijwel alle stalhouders op hun bedrijf bezocht en gesproken over de adviezen van de studenten. Zij waren enthousiast over de snelle aanpak en hadden er begrip voor dat de uitvoering van andere, meer ingrijpende maatregelen, meer tijd kost."

Collegiaal

Vanaf medio 2020 bekijkt het college samen met belanghebbenden wat verder nog gerealiseerd kan worden, op welke termijn dit realistisch is en op welke wijze financiering mogelijk is. De paardenroutes uit Eemnes sluiten aan op het grondgebied van Blaricum en Laren. Hier gaan de ruiters/menners ook vaak naartoe. De adviezen van de Aeres Hogeschool Dronten worden ter kennisname toegezonden aan Blaricum en Laren om in collegiaal overleg te onderzoeken waar aansluiting mogelijk is.