Middag voor meiden bij Dynamic Arts

LAREN Versa Welzijn organiseert vanaf 5 februari in jongerencentrum Dynamic Arts aan de Kerklaan 29 wekelijks op woensdag van 16.00 tot 17.30 uur een gezellig moment voor meisjes van 11 tot en met 14 jaar. Deelname kost 2,50 euro.

"We gaan creatieve en vooral gezellige middagen tegemoet met verschillende activiteiten en gespreksonderwerpen", vertelt Jolie Lammertsma van Dynamic Arts. "Daarbij zijn eigen ideeën altijd welkom." Lammertsma ziet alleen maar voordelen voor de tieners: "Ze gaan ongetwijfeld nieuwe vriendinnen maken en neem ze ook vooral mee. Daarnaast leren ze beter voor zichzelf op te komen en te ontdekken en ontplooien."

Vrijwilliger (15+) worden, dat kan! Mail dan naar info@dynamicarts.nl of stuur een berichtje op Instagram of Facebook.


AT Scholen zet scholieren in tijdens staking

EEMNES Alberdingk Thijm Scholen zet tijdens de stakingsdag op 30 januari ruim twintig leerlingen in van het Alberdingk Thijm College, St. Aloysius College en Laar & Berg. Hierdoor kunnen basisscholen Hobbitstee en Merlin in Eemnes die dag gewoon open zijn.

"De scholieren lopen een dagje mee op een basisschool", meldt Marlies Eijsink van AT Scholen. Op beide basisscholen wordt 'gewoon' les gegeven. Op deze wijze kan de oudere jeugd zich oriënteren op een vervolgopleiding en ervaren hoe leuk en belangrijk werken in het onderwijs is, legt Eijsink uit.


Natuurbrug over N525

LAREN De provincie Noord-Holland wil een natuurbrug over de Hilversumseweg (N525) aanleggen.

Het zou de laatste schakel zijn in een netwerk van zes natuurverbindingen, die de bos- en heiderijke gebieden van 't Gooi en de Utrechtse Heuvelrug verbinden met de laagveennatuur van de Vechtstreek. De provincie is eigenaar en wegbeheerder van de N525, maar de gemeente Laren moet vergunning verlenen. Laren wil ook de oversteek bij La Place opnieuw bespreken.