Een 3D-model van het exterieur van het nieuwe clubuis.
Een 3D-model van het exterieur van het nieuwe clubuis. Foto: PR

SV Laren'99 krijgt snel nieuw 'huis'

LAREN De bouw van het nieuwe clubhuis van voetbalvereniging SV Laren'99, liggende aan het Schuilkerkpad, gaat nog dit jaar plaatsvinden. De opdracht is gegund aan aannemer Vreeswijk & Koebrugge uit Huizen. Het contract hiervoor is vrijdag door het voetbalbestuur en de aannemer getekend.

Het huidige clubhuis dateert van 1981 en de houten opbouw is aan het eind van zijn levensduur. "Het is de bedoeling dat er een nieuw energiezuinig clubhuis gaat verrijzen boven op de bestaande kleedkamers", laat het bestuur weten. Daarnaast is het streven het nieuwe dak optimaal te gaan benutten voor het opvangen van zonne-energie door het plaatsen van zo'n 250 zonnepanelen. De clubleden gaan zich inzetten om deze zonnepanelen te laten adopteren door bijvoorbeeld Larense ondernemers.
Het nieuwe clubhuis wordt multifunctioneel, zodat ook andere sportgerelateerde organisaties uit Laren van de accommodatie gebruik kunnen maken. Dat is overigens geen nieuw fenomeen, want touwtrekvereniging Touwtje, The Smashers met hun jaarlijkse volleybaltoernooi en BSO Het Berenparadijs doen dat al. Ook vindt al jaren de start en finish van de Wandelvierdaagse Het Gooi plaats op het complex.
Nu de aannemer bekend is, wordt de omgevingsvergunningaanvraag in orde gemaakt en ingediend. De bouw begint na de zomer; een exacte datum is nog niet bekend. De voetbalvereniging krijgt voor de nieuwbouw subsidie van de gemeente en sluit daarnaast een lening af. Ook worden er acties uitgezet om het benodigde geld bijeen te krijgen. Het doel staat op 90.000 euro. Lopende acties hebben inmiddels al meer dan 25 mille opgeleverd. "De sportvereniging rekent daarnaast op werkzaamheid van haar eigen leden bij de realisatie van dit mooie toekomstbestendige clubhuis." Meer informatie op: www.svlaren99.nl.