Burgemeester Nanning Mol was te gast bij de MCC.
Burgemeester Nanning Mol was te gast bij de MCC. Foto: MCC

MCC wil graag 'eigen' parkeerterrein om te oefenen

LAREN In het kader van zijn kennismakingsronde met de inwoners van Laren bracht burgemeester Nanning Mol in Muziekcentrum Schering & Inslag een bezoek aan Drum- & Showband MCC.

Het MCC-bestuur sprak met Mol over de mogelijkheden binnen de vereniging met betrekking tot het volgen van muzieklessen, op welke instrumenten gespeeld kan worden en wat het repeteren van exercitie en show inhoudt. Met name bij dit laatste loopt de verenging tegen beperkingen aan. Bij het muziekcentrum is (nu nog) geen goede buitenruimte om te kunnen repeteren en dat terwijl de A-band voor de uitdaging staat om op 20 juni deel te nemen aan de Nationale Marswedstrijden. "MCC zou heel graag gebruik willen maken van het parkeerterrein bij het muziekcentrum. Met enige aanpassingen zou dit heel goed te realiseren zijn", aldus Marjet de Leeuw namens het bestuur. Ook werd de jubileumtaptoe, die volgend jaar aan het einde van de feestweek wordt georganiseerd, besproken. "Er zijn al vele ideeën om er een grote happening van te maken en vooral de muzikale kant van Laren een podium te geven." Daarna nam de burgervader een kijkje bij de diverse lessen die gegeven worden. "Hierbij is hem natuurlijk aangeboden om ook een muziekinstrument ter hand te nemen. De heer Mol ziet zichzelf echter liever in de rol van 'muziekconsument' en komt zeker kijken bij de muziekevenementen die binnen de vereniging georganiseerd worden." MCC heeft recentelijk besloten om de saxofoon toe te voegen aan het instrumentarium. Hiermee hoopt de band nog meer leden aan te trekken en de muzikale klank te versterken.
MCC Next organiseert op zondag 8 maart hun gratis toegankelijk vriendschapsconcert in het muziekcentrum aan de Eemnesserweg. Muziekvereniging Nardinck uit Naarden is te gast. De zaal is open vanaf 13.00 uur.