Oud-Prinsen van weleer met rechts vader Richard de Wit.
Oud-Prinsen van weleer met rechts vader Richard de Wit. Foto: Pieter Bax

Eemnes wordt weer Fidelsliert

EEMNES Tijdens het jaarlijkse carnavalsfeest van De Sliertjes op zaterdag 8 februari - 21.00 uur, gratis toegang - in Het Oude Raadhuis aan de Wakkerendijk wordt Eemnes weer omgedoopt tot Fidelsliert.

Burgemeester Roland van Benthem overhandigt de sleutel aan Prins Daan (de Wit), die daarmee de macht van de stad Eemnes krijgt. Prins Daan volgt hiermee zijn vader op die in 1973 hem voor ging. Het feest vindt plaats in het souterrain van het etablissement. Er worden oude en recente hits gedraaid.


Rondje Cultuur

EEMNES In het Huis van Eemnes aan de Noordersingel 4 vindt donderdag 20 februari om 20.00 uur weer het Rondje Cultuur plaats. De toegang is gratis.

Kunstenares en schrijfster Olga Dol uit Huizen neemt de bezoekers mee in haar verhalen over Venetië en haar Venetiaanse maskers. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Duo Riflessioni, bestaande uit violiste Marieke Donker Kaat en gitarist Rob Kietselaer. Zij spelen eigen repertoire en stukken van klassieke componisten als Vivaldi. Ook beantwoordt ambulancechauffeur Hans Schovers alle vragen over de ambulancezorg. Hij neemt zelfs de ambulance mee!


Internationaal model Tanja Kok te gast in Johanneskerk

LAREN Internationaal model Tanja Kok geeft dinsdag 11 februari van 19.30 tot 21.30 uur in de Johanneskerk aan de Naarderstraat 5 een gratis lezing over 'de échte wereld van mode, fotografen, ontwerpers, stylisten en visagisten'.

Kok (1985) vertelt over haar ervaringen, over wie en wat haar leven in de loop van de jaren hebben beïnvloed. Al deze ervaringen heeft ze vastgelegd in haar boek Help! Ik ben model. Het wordt duidelijk wat het werkelijke leven van een fotomodel inhoudt, inclusief alle ups en downs. Want in een tijd van fotoshoppen, opgepoetste selfies en filters is niets wat het lijkt.
De avond met het thema 'Influencers' wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Laren Eemnes (PGLE).