Grootse aanpak van Plantsoen en Braadkamp

EEMNES De Braadkamp en het Plantsoen worden binnenkort onder handen genomen. Er is door het college een voorbereidingskrediet van 60.000 euro gevraagd.

Op het Plantsoen worden niet alleen de banen voor de jeu-de-boulesclub aangelegd ("uitvoering zo snel mogelijk en voor de zomer", aldus wethouder Reijn), maar ook de kinderspeelplaats wordt opgeknapt. Links en rechts gaan er ook wat bomen weg om 'lucht in het speelplekje te krijgen'. Daarnaast komen er beweegelementen voor ouderen en wordt een oplossing voor het opvangen van regenwater gezocht. In dit idee wordt ook de Braadkamp meegenomen. Eerdere plannen voor de Braadkamp sneuvelden, maar hiervoor is nog altijd 300.000 euro beschikbaar. De parkeerplaatsen blijven.
Het plan wordt 10 februari besproken in de Commissie BSM.


Gooise wandel-vierdaagse let op de kleintjes

LAREN Veel Gooise wandelaars zijn onaangenaam verrast door de drastische tariefsverhoging voor deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse: in twee jaar tijd van 64 naar 100 euro. Dat blijkt uit vele reacties uit onze regio.

Voorzitter Tim Bitter van de Gooise Wandelvierdaagse snapt de ophef wel. "Wandelen mag geen elitesport worden", vertelt hij. "Bij ons blijft het tarief in elk geval 24,50 euro voor vier dagen en bovendien kunnen deelnemers zelf kiezen hoeveel dagen en welke afstanden ze willen lopen." De Gooise Vierdaagse is van 10 tot en met 13 juni. Inschrijven kan via de site www.wandelvierdaagsehetgooi.nl.
Ter voorbereiding zijn er zes groepswandeltochten. De eerstvolgende is op zondag 9 februari en voert de wandelaars vanuit Laren over de Wester- en Bussummerheide naar de zanderijen van Bussum en de landgoederen De Beek en Oud-Bussem. De terugweg gaat via de villawijk Bikbergen en landgoed Larenberg. De koffiestop is halverwege de ruim twintig kilometer lange tocht.
Inschrijven kan tussen 8.45 en 9.15 uur in de kantine van SV Laren'99 aan het Schuilkerkpad, waarna de groep om 9.30 uur op pad gaat. Deelname kost 3,50 euro, KWBN-leden 2,50 euro. Honden mogen niet mee.