VVD en D66 reageren op 'DAB-move'

BLARICUM "Ach", zegt VVD-fractievoorzitter René Wiegel. "De VVD-fractie ziet de toetreding van DAB tot de coalitie als een interne gelegenheid. De echte reden voor DAB en de coalitie om DAB te laten toetreden tot de coalitie kunnen we alleen naar gissen, maar we zullen het nooit echt weten."

De VVD blijft koersvast en blijft voorstellen uit het college met een positieve grondhouding benaderen. "Onze invloed in de gemeenteraad is zichtbaar en zorgt ervoor dat voorstellen beter worden. Nu de zelfstandigheid van Blaricum niet meer ter discussie staat is het zaak om snel de bakens te verzetten. De VVD wil graag onze ambtelijke organisatie verder ondersteunen en heeft daartoe een motie ingediend. Deze is aangenomen en is raadsbreed ondertekend."

Overval

D66-fractievoorzitter Carin Francken spreekt van een 'totale overval'. "Wij denken dat de coalitie dit doet om verzekerd te zijn van een meerderheid in de raad. Overigens zitten hiermee alle vier de lokale partijen in deze coalitie. Wij blijven het opmerkelijk vinden dat Blaricum, een dorp van ongeveer 11.000 inwoners, vier lokale partijen heeft. D66 zal nu samen met de VVD, als landelijke partijen, de oppositie voeren. Democratie betekent ook rekening houden met de minderheid en wij zullen onze samenwerking met de coalitie blijven intensiveren en verbeteren", zegt Francken vastberaden. "Wij kijken in die zin uit naar de overige twee jaar die ons nog rest tot de volgende verkiezingen."