Dinsdag 11 februari 'Wat is uw kunst waard?; taxatie- en innamedag in Brinkhuis Laren.
Dinsdag 11 februari 'Wat is uw kunst waard?; taxatie- en innamedag in Brinkhuis Laren.

Vrijdag 7 februari

Bodyshape

9.00 uur | Huis van Eemnes

Wil je onder gediplomeerde begeleiding op een goede en veilige manier aan je conditie werken en je spieren sterker maken, kom dan eens meedoen met onze les. Meer informatie: Joyce 06-52537228. Aanmelding is niet nodig en de eerste vier lessen zijn gratis.

Taalcafé Eemnes

10.00 uur | Huis van Eemnes

Elke vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur zijn mensen die Nederlands willen leren welkom in het Taalcafé. Er zijn vrijwilligers aanwezig die u helpen bij het oefenen.

Walking Hockey

10.00 uur | Larense Mixed Hockey Club Laren

OldStars Hockey is speciaal gemaakt voor 50/60-plussers, zodat deze doelgroep ook het geliefde spelletje hockey kunnen blijven spelen. Meld je aan via senioren@lmhc.nl voor twee gratis proeflessen of kom gewoon een keer kijken.

Mama Café

10.00 uur | Holleblok Huizen

Ben jij aanstaande moeder of heb je een kind onder de 4 jaar? Vind je het leuk om andere (bijna) moeders te ontmoeten, samen ervaringen uit te wisselen en je belevenissen te delen? Dan ben je van harte welkom.

Trappenbergloop

10.00 uur | Atletiekvereniging Zuidwal Huizen

De Trappenbergloop op zondag 1 maart. Een frisse start in een nieuw seizoen. Het parcours loopt door de prachtige bossen bij de Trapjesberg tussen Huizen en Bussum. De inschrijving is geopend, zie www.avzuidwal.nl en www.trappenbergloop.nl voor starttijden en meer info.

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone. Iedere werkdag open van 10.00 tot 12.00 uur.

Nederlandstalige liedjes

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Ben je de Nederlandse taal aan het leren? Wil je samen plezier maken en toch leren? Kom dan naar de sing-a-long tijdens een speciaal muzikaal taalcafé in kader van 100 jaar bibliotheek HLB.

De makers van 'In Transitie'

14.00 uur | Activiteitencentrum Kijkoor Eemnes

Bezoekers van de tentoonstelling ‘In Transitie; een zelfportret door de tijd’ kunnen 7 en 21 februari van 14.00 tot 16.00 uur de deelnemende kunstenaars ontmoeten.

Zaterdag 8 februari

Expositie Larense schilders

11.00 uur | Brinkhuis Laren

In de tentoonstelling 'Larense schilders' laten 35 Larense schilders hun opmerkelijke werk zien, gemaakt in diverse stijlen. Er is gewerkt met verschillende materialen, zoals olieverf, acrylverf, aquarel en pastelkrijt. Ook zijn gemengde technieken toegepast.

Wandelen door Oud Huizen

14.00 uur | Huizer Museum

Een wandeling door het Oude Dorp van Huizen. Het vertrekpunt is het Huizer Museum aan de Achterbaan 82. Kosten € 5,- per persoon. De wandeling staat onder leiding van een ervaren gids.

Marathontraining

19.30 uur | Atletiekvereniging Zuidwal Huizen

Altijd al een keer een marathon willen lopen maar weet je niet hoe je daarvoor moet trainen? Of vind je het leuk om met gelijkgestemden naar een marathon toe te trainen? Meld je nu aan via email: marathon@avzuidwal.nl.

Sleuteloverdracht

21.00 uur | Restaurant Het Oude Raadhuis Eemnes

De burgemeester draagt de sleutel over aan Prins Daan 1. Vier dit mee en ontmoet oude raadsleden op deze jaarlijkse reünie.

Zondag 9 februari

Groepswandeling

9.30 uur | SV Laren'99

Via de Wester- en Bussummerheide lopen we naar Bussum. Na de koffierust verlaten we Bussum en lopen we over de landgoederen De Beek en Oud Bussum. Via de Nieuw Bussummerheide, de Sijsjesberg, Bikbergen en de Blaricummerheide weer terug naar Laren.

Workshop Flitsen

13.00 uur | De Gooische Fotoschool Huizen

'To Flits or Not To Flits.' De Gooische Fotoschool organiseert de workshop Flitsen voor gevorderden (flitsen met een reportageflitser en zender). Alle info is te vinden op www.degooischefotoschool.nl onder 'workshops'.

Wandeling

14.00 uur | Parkeerplaats
De Goede Gooier Blaricum

Een mooie winterwandeling met de Vrienden van het Gooi over twee heidevelden met grote verschillen. De Tafelbergheide is een hoog gelegen en - dankzij de ijstijd - glooiend heideterrein. Op de Blaricummerheide zijn nog oude akkers te zien. Adres: Crailoseweg 151.

Maandag 10 februari

Speciale voorleessessie

10.30 uur | Bibliotheek Huizen

De Voorleeshoek komt in het kader van het 100-jarig jubileum naar de bibliotheek Huizen. De Voorleeshoek Live is voor alle peuters en kleuters gratis te bezoeken.

Bodyfit voor vrouwen

13.00 uur | Schering en Inslag
Laren

Tijdens deze actieve sportles, speciaal voor vrouwen, verbeter je onder begeleiding van een fitnessinstructeur, je conditie. Informatie: 06-57370520. Kosten € 1,- per les. Meenemen: matje en makkelijke kleding. Aanmelden niet nodig.

Wandelen

13.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Wandelen op maandagmiddag. Opgave per email bij; liavkampen@gmail.com of annekehuizinga@hotmail.com. 035-8873470. www.tijdvoormeedoen.nl.

Handwerken

14.00 uur | Brassershoeve Huizen

Wekelijks is er een gezellige handwerkmiddag. Haken, breien, borduren, alles kan. Brengt u wel zelf uw materialen mee?

Darten

19.30 uur | Holleblok Huizen

Een gezellige avond waar iedereen welkom is voor een leuke dartcompetitie.

Tiendelige tekencursus

19.30 uur | Gooise Academie
Laren

'De verbeelding en de afbeelding.' Een fascinerende tekencursus waarbij je als eerste doel gaat ontdekken wat je qua tekenen het meest ligt. Teken je meer intuïtief of meer technisch? Tijdens de cursus oefen je tekentechnieken door een aantal verschillende tekenopdrachten te maken.

Dinsdag 11 februari

Computerhelpdesk

10.00 uur | Brassershoeve Huizen

Hulp nodig met uw laptop, tablet of smartphone? Deskundige vrijwilligers staan klaar om u te helpen. Kosten € 3,- per bezoek.

Wat is uw kunst waard?

11.00 uur | Brinkhuis Laren

Taxatie- en innamedag op dinsdag 11 februari van 11.00 tot 14.00 uur. Schilderijen, bronzen, Chinees porselein, design sieraden. Op onze innamedag kan werk worden ingebracht voor de veilingen. www.zuydwalveilingen.nl.

Film: 'Dolor Y Gloria'

19.30 uur | Brinkhuis Laren

Tijdens het filmen van zijn nieuwste project mediteert filmregisseur Salvador Mallo over de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt. Hij wordt met zijn eigen sterfelijkheid geconfronteerd evenals met de vrouwen in zijn leven.

Open Mic BOM

20.00 uur | Brinkhuis Laren

Grappen ontstaan niet zomaar, nee, die moeten uitgeprobeerd worden, daar moet aan geschaafd of aan geschrapt worden en ze moeten de wijde wereld in. Daar gebruiken comedians open mic-avonden voor.

Woensdag 12 februari

Film aan de Brink

14.30 uur | Brinkhuis Laren

'Mademoiselle de Joncquieres.' Marquis des Arcis weet de aantrekkelijke weduwe, tevens kluizenaar, Madame de la Pommeraye te verleiden. Wanneer hun relatie op een vreemde manier ten einde komt, beraamt Madame de la Pommeraye een plan om zich te wreken.

PCOB-middag

14.30 uur | 't Visnet Huizen

Bram van Oort gaat ons vertellen over zijn 'Voetreis naar Rome.' Met de fraaie beelden. Iedereen is welkom.

Kinder Atelier

15.00 uur | de Kunststudio
Huizen

Schilderles voor kinderen 7 tot 12 jaar. Verschillende materialen, thema's en opdrachten.

Film aan de Brink

19.30 uur | Brinkhuis Laren

'The Violin Player.' Karin is een beroemde en succesvolle violiste. Terwijl ze ook een man en zoontje heeft, lijkt haar leven vooral in het teken van muziek te staan. Daar komt verandering in wanneer ze door een ongeluk haar vingers niet meer kan gebruiken.

Donderdag 13 februari

Handwerken

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Vind je het gezellig om op iedere donderdagochtend, met een groepje te gaan haken of breien, of iets dergelijks. Materiaal is aanwezig. Informatie en opgeven: ideeenlab@tijdvoormeedoen.nl. Deelname is gratis.

Hart In Beweging

11.30 uur | Sportaccommodatie De Baat

Sport- en spelprogramma voor heren met hart- en vaataandoeningen. Op initiatief van de gemeente Huizen. Beweegcoaches zijn Linda Kooij en Let de Groot. Info: Henny Vos 035-5256068, hennyvos@kpnmail.nl.

Brandpreventie

19.30 uur | Brassershoeve Huizen

Hans Schotman van de brandweer Gooi en Vechtstreek geeft een lezing aangaande brandpreventie in en voor je huis .Toegang is gratis.

New York voor gevorderden

19.30 uur | Huis van Eemnes

Een interessante lezing van Stef Pluijm over Manhattan, Brooklyn, Queens, The Bronx en Jersey City.

Open avond

19.45 uur | Goede Herderkerk
Huizen

40+gospelkoor Good News houdt een open avond. U bent van harte welkom om kennis te maken met mooie gospelsongs.

Anne Neuteboom try outs

20.15 uur | Brinkhuis Laren

'Hit me baby one more time.' 'Neutje' laat zich niet uit het veld slaan. Culturele kaalslag, gezeur over teveel bloot op haar Instagrampagina, Neuteboom maakt cabaret met een rijk palet aan emoties.

Vrijdag 14 februari

Powerwalking

9.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Onder begeleiding van een trainer wandel je op een stevig tempo afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Dankzij de natuurlijke vorm van beweging geschikt voor iedereen. Wij bieden Sportief Wandelen aan op woensdagavond, vrijdagochtend en zondagochtend. Meld je snel aan voor een gratis proefles of kijk voor meer informatie op www.sportiefhardlopenhuizen.nl.