B en W willen Kringloop-pand verkopen

EEMNES Het KringloopCentrum kan per 1 april 2020 het pand aan de Zuidersingel 4-6, dat een marktwaarde van één miljoen euro heeft, kopen van de gemeente Eemnes. Nu huurt de tweehandswinkel het pand van de gemeente.

Het college van burgemeester en wethouders (B en W) wil tevens voor het volledige bedrag een hypothecaire lening verstrekken tegen een rentepercentage van 1,6% lineair met een aflossingstermijn van 25 jaar. Als de Kringloop in de toekomst besluit te stoppen in Eemnes dan houdt de maatschappelijke functie op te bestaan. Afgesproken is dat de gemeente Eemnes het eerste recht van koop houdt tegen een 'alsdan door een onafhankelijk taxateur te bepalen marktwaarde'. Onder voorbehoud van instemming van de gemeenteraad is tussen college en de KringloopCentrum-directie overeenstemming bereikt over deze voorwaarden.


Meepraten over natuurbrug N525

LAREN De provincie Noord-Holland, de gemeente Laren en het Goois Natuurreservaat (GNR) organiseren woensdag 12 februari van 19.00 tot 21.00 uur in scholengemeenschap Laar & Berg aan de Langsakker 4 een participatieavond over de natuurbrug over de N525.

De aanwezigen worden dan geïnformeerd over het project, de aanpak en de wijze waarop inwoners inspraak kunnen hebben. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Namens de provincie is gedeputeerde Esther Rommel aanwezig, voor de gemeente Laren wethouder Ton Stam en tot slot Karin Kos, directeur-rentmeester GNR.
De natuurbrug, de laatste schakel in een netwerk van zes natuurverbindingen tussen 't Gooi en de Utrechtse Heuvelrug, komt te liggen op Larens grondgebied tussen de Zuider- en Westerheide.