Afbeelding

Mark van Straten

Mark van Straten (56) woont sinds 1983 in Laren. Hij is eigenaar van Fysiovanstraten en werkt voor Nike.

Je hebt een vrije dag, wat doe je?
"Met mijn vrouw Marieke, een geboren Larense, een stuk wandelen met de hond, een bakkie koffie doen bij La Place of 't Bluk en daarna lekker golfen op de mooie baan 'de Goy'."

Met wie zou je eens een gesprek willen (dood of levend)?
"Zonder enige twijfel mijn schoonvader Hans Zeegers, bekend van Herenmode Zeegers (nu Tim Menswear). Hij was voor mij een groot voorbeeld. Echt lief voor zijn omgeving."

Waar maak je je zorgen om?
"De grote wereldproblematiek zoals alle oorlogen; ik ben super dankbaar dat ik hier geboren ben. Bij ons op de praktijk in Laren heeft twee jaar lang de Irakese vluchteling Mohammed Kojawas gewerkt. Hij was professor in zijn eigen land en had zich hier laten omscholen tot fysio. Nu is hij terug in Irak en werkt daar als gouverneur. Hij is een voorbeeld hoe we ook tegen vluchtelingen kunnen aankijken."

Wat is je favoriete plek in Laren?
"De Engh en de hei."

Laren mist nog ...?
"Een basketbalveldje of een voetbalkooi voor de jeugd."

Als ik een dagje de burgemeester van Laren was, dan....?
"...gaf ik een lintje of gewoon een feestje aan een aantal Larense vrouwen, waaronder mijn schoonmoeder die zich vele jaren belangeloos hebben ingezet voor De Stichtse hof, Tafeltje Dekje, Rode Kruis."

Wat is jouw grootste geluk?
"Mijn gezin."

Ze mogen me wakker maken voor?
"Een goede basketbalwedstrijd uit de NBA bekijken samen met mijn jongste zoon Stijn."

Wat is je favoriete spreuk?
"Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Fijn om naast al het serieuze ook te zien dat mensen met een lach op hun gezicht de deur uitgaan."