Vlooienmarkt in HvE-sporthal

EEMNES Het team van Don Events organiseert zondag 16 februari van 9.00 tot 16.00 uur voor het eerst een vlooienmarkt in de sporthal van het Huis van Eemnes (HvE). De 160 kramen zijn allemaal al uitverkocht.

"Door de grootte van de markt komt vraag en aanbod perfect bij elkaar. Er is voor elk wat wils. Publiek kan volop neuzen tussen nostalgisch goed en hebbedingetjes, maar ook mensen met dezelfde interesse ontmoeten", aldus de organisatie. De volgende datum voor vlooienmarkt is ook al bekend: 5 april.


Hardlopen met Laren RENT

LAREN De BEL-sportcoaches, Fysio Van Straten, Sport Passion, Energize Me en Personal Training JES, organiseren 'Laren RENT', een serie van zes hardlooptrainingen met als toetje de 5 km-loop op de Hilversum City Run op 17 mei.

"We hebben het geheel opgezet vanuit een gedachte om zoveel mogelijk mensen uit de omgeving in beweging te krijgen. Het hele project is zonder winstoogmerk en komt vooral voort uit de samenwerking van de deelnemende bedrijven om een zo groot mogelijke groep mensen te bereiken. Mensen die anders niet willen, kunnen of weten hoe ze moeten gaan sporten, willen we in beweging krijgen. Zodat we gezamenlijk kunnen werken aan de sportiviteit en gezondheid binnen Laren en omgeving", vertelt Sander Visser van Fysio Van Straten.
Deelname kost 55 euro, inclusief trainingen onder begeleiding van een opgeleide looptrainer, workshops, inschrijfgeld voor de City Run en een hardloopshirt. Info: www.energizeme.nl/larenrent


Ludieke wedstrijd

Vervolg van voorpagina

Zo'n 25 deelnemers uit Eemnes en Blaricum verzamelden zich op het tijdritparcours van 5,9 km waar om de dertig seconden gestart werd om te kijken wie het best tegen de stevige wind in kon fietsen. Enige regel bij deze ludieke wedstrijd was dat het een normale fiets moest zijn; zo stonden fietsen met manden, kinderzitjes, windschermen en een heuse vijfpersoons tandem aan de start.