Bezwaar tegen permanente strandtent

Vervolg van voorpagina

Hoewel er nog wel bezwaar gemaakt kan worden tegen deze vergunning ziet het er naar uit dat Geesink in het najaar met de bouw kan beginnen. Eerder meldde deze krant al dat de ondernemers van Het Vitus, Marita Steenbeek en Erik Joosen, deze zomer mogelijk voor het tweede seizoen hun tijdelijke strandtent gaan runnen.

Vrienden van 't Gooi

De Vereniging Vrienden van 't Gooi is niet blij met de komst van een permanente strandtent. In een reactie laat woordvoerder Dolf van Elten weten: "Er zijn nog ontbrekende stukken behorend bij het memo van de provincie, waaruit de toestemming zou moeten blijken, maar waar nog aanvullende eisen in staan. Of wij in beroep gaan, kunnen we pas echt goed beoordelen als wij over de relevante stukken beschikken. Wij mogen daar nog enkele weken op studeren voor het besluit om al of niet in beroep te gaan valt."


Buurtactie Blockbusters

LAREN De Stichting Hut van Mie, een initiatief van inwoners uit Laren en Blaricum met als doel om gezamenlijk lokaal duurzame resultaten te behalen door vermindering van het energieverbruik en door het opwekken van eigen energie, gaat dit voorjaar van start met het project Blockbusters. Hiermee willen zij buurten helpen aan de slag te gaan met het verduurzamen van woningen met steun van de provincie Noord-Holland en de coöperatie Hoom.

Ideeën en wensen van de buurt staan daarbij centraal, bijvoorbeeld een buurtenergiebesparingsplan, collectieve inkoop of wellicht zelfs een buurtwarmtenet of -batterij. "Samen kunnen we sneller stappen zetten, buurt voor buurt. De (buurt-)energiecoaches en - nieuw op te leiden - buurtambassadeurs komen de buurt graag ondersteunen", aldus Hut van Mie-bestuurslid Peter Uitendaal. De Hut van Mie wil graag als eerste aan de slag met de na-oorlogse buurten in en rond de Bouwvenen en Windvang (Blaricum) en de Middelwaarde en de L. van de Tongelaan in Laren. Als buurtambassadeur het initiatief nemen om de buurt te verbinden en te begeleiden met het (samen) stappen te zetten met als doel energiebesparing van woningen? Meld je aan bij Liselotte.Smorenburg@energieverbonden.nl.