VW Caddy gestolen vanaf Wezeboom

EEMNES Een zilverkleurige VW Caddy met het kenteken VBJ-85-X is in de nacht van zondag op maandag gestolen vanaf de Wezeboom.

Het voertuig van een Eemnesser zzp'er is slechts een half jaar oud. Van de dieven ontbreekt elk spoor. De eigenaar heeft aangifte gedaan.


Stijging van auto-inbraken

LAREN/BLARICUM In 2019 zijn de auto-inbraken in Laren en Blaricum gestegen met 22%. Het aantal auto-inbraken in Blaricum staat op 77 en in Laren op 72. Dat meldt de politie. In veel gevallen bestond de buit uit jassen, tassen en portemonnees.

Maar ook de laptop blijft een favoriet onder de inbrekers. In januari 2020 werden vijf laptops uit auto’s weggenomen. "In andere gevallen werden onderdelen van de auto’s eruit gehaald. Zoals een stuur, boardcomputers en airbags. De schade loopt dan al snel op in de duizenden euro's", aldus de politie. Hotspots zijn het Oude Dorp in Blaricum en de Rijksweg en het Zevenend in Laren.
Veel inbraken zijn typische gelegenheidsdiefstallen. "De gelegenheidsdief is een dader die een aantrekkelijke buit voor het grijpen ziet en waar geen toezicht is. Haal daarom altijd kostbare spullen uit het zicht. Leg geen laptop of je portemonnee in de auto. Wanneer het nodig is om een laptop te laten liggen, berg hem dan goed op en zet de bluetooth en wifi uit", adviseert de politie. Het tegengaan van diefstal van auto-onderdelen is lastiger. De meeste auto’s zijn onvoldoende beschermd tegen deze criminaliteit. "Je kan niet je stuur of airbag uit de auto halen. Maar er zijn wel een paar tips: parkeer de auto zoveel mogelijk in het zicht en in het licht. Dit maakt het wat minder aantrekkelijk om in te breken."

7 Sensor met sirene


Lezing door
Rik Felderhof

BLARICUM Rik Felderhof vertelt donderdag 27 februari om 13.00 uur tijdens 'Blaer-Kom Cultuur Snuiven' in de Blaercom over 25 jaar televisie. Entree 3 euro. Felderhof was gastheer van het tv-programma's Villa Felderhof en De Stoel. Na zijn afscheid schreef hij meerdere boeken.