Bart Nouwens.
Bart Nouwens.

Eemnesser Bart Nouwens overleden

EEMNES Eemnesser Bart Nouwens is afgelopen maandag tijdens een fietstocht in de polder aan vermoedelijk een hartaanval overleden. De voorzitter van SV Eemnes, visclub Flevo en de Gooise Pluimvee- en Kleindierenfokkers Vereniging (GPKV) was zeer geliefd.

De geboren Amsterdammer deed zijn vele vrijwilligerswerk met veel liefde. Hij vertelde eerder aan deze krant dat hij de omgang met mensen 'leuk en interessant vindt' en dat hij 'vrijwilligers wil aansturen om tot een bloeiende vereniging te komen'. Nouwens bestuurde met een 'helikopterview' en bemoeide zich niet teveel met de details. Zijn plotselinge heengaan is voor velen een enorme klap. Bart gaat gemist worden in Eemnes.


Kippengrill hoort al jaren bij straatbeeld

Vervolg van voorpagina

Een ander noemt het verplicht verwijderen van de kippengrill 'geneuzel'. Het fietsenrek bij Van Os Tassen en Koffers is een grotere doorn in het oog. "Daar kun je elkaar niet passeren en zeker niet met een rolstoel, kinderwagen of rollator. De kippengrill hoort al jaren bij het straatbeeld, dat moet zo blijven."

Het Toegankelijkheidsteam Laren (TTL) voelt zich aangesproken en laat nadrukkelijk weten dat zij er niet is om ondernemers te pesten. "De situatie bij firma Spoelder is in beeld gekomen door meldingen van inwoners met het verzoek hier iets aan te doen. Het uitstallingenbeleid heeft de gemeente in overleg met Bijzonder Laren opgesteld en heeft daarbij het toegankelijkheidsteam om advies gevraagd. Het uitstallingenbeleid wordt nu door de gemeente gehandhaafd en wij als toegankelijkheidsteam hopen dat de inwoners van ons dorp begrip hier voor zullen hebben", luidt de officiƫle verklaring van de TTL-leden Brigitte Bulters, Carla Los-Vlasman, Rene Calis, Lidy Smit en Irmy Vos.