Vergunning voor strandpaviljoen

BLARICUM Het sein voor een vaste strandtent, die tien jaar lang 365 dagen per jaar open mag zijn, staat op groen. Het college verleent aan ondernemer Jan Geesink een vergunning voor een paviljoen op het Voorland Stichtse Brug. Dat laat wethouder Anne-Marie Kennis de raadsleden via een informatiebrief weten.

Door wat te schuiven met grond gaat er geen grond - liggend in Natuurnetwerk Nederland (NNN) - verloren. "Grond in het aangrenzende dijktracé en een stukje grond in de Blaricummermeent kan vrij eenvoudig worden heringericht met dezelfde natuurwaarden als het kruidenrijk grasland in het NNN-gebied. Zowel de provincie als het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht hebben hier mee ingestemd. Hiermee is de grootste belemmering voor de bouw van het tijdelijk strandpaviljoen weggenomen", aldus Kennis.

7 Bezwaar tegen strandtent


Kippengrill van Spoelder houdt inwoners bezig

LAREN Peter Paul te Pas, eigenaar van Slagerij Spoelder aan de Nieuweweg, kan rekenen op veel steunbetuigingen. Volgens het nieuwe uitstallingenbeleid van de gemeente Laren moet hij de kippengrill op de stoep voor de winkel weghalen. Hij uitte hierover vorige week zijn ongenoegen in deze krant.

Eén van de oplossingen zou zijn om de Nieuweweg om te toveren tot voetgangersgebied. Dan is dit 'mega grote probleem', volgens één van de online reacties, opgelost. Men vraagt zich ook af of na dertig jaar gedogen het 'gewoonterecht' niet geldt. En: 'Onvrede zal er altijd wel blijven in Laren omdat het nu eenmaal een oud dorp is waar de infrastructuur de toename van het verkeer niet aan kan'.

5 Kippengrill in straatbeeld