Zwaarbewapende politieagenten stonden zondagavond/-nacht en maandag bij de inrit van het erf.
Zwaarbewapende politieagenten stonden zondagavond/-nacht en maandag bij de inrit van het erf. Foto: © Bob Awick

Crystal meth-productie in Eemnes

EEMNES De politie heeft zondagavond tijdens een inval in een woning aan de Te Veenweg Zuid, in het buitengebied van Eemnes, in twee schuren een drugslab ontdekt. Daar werd de synthetische drugs crystal meth geproduceerd. Een 66-jarige man uit Den Haag, die op het terrein aanwezig was, werd opgepakt en zit nog altijd vast.

Het terrein werd zondag gedurende de dag al door de politie in de gaten gehouden, laten bronnen weten. Rond 21.00 uur kwam de politie werkelijk in actie. Na de ontdekking van het drugslab, werd perceel direct zwaar bewaakt. Vervolgens deden rechercheurs, het LFO (Landelijk Faciliteit Ontmanteling), het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) en de SEON (Service en Ondersteuning Nederland) onderzoek op het terrein. Daarbij werd ook een drone ingezet. Zondagavond rond half elf vloog er ook een helikopter boven het gebied. Over de aangetroffen hoeveelheid drugs liet een politiewoordvoerster gistermorgen weten dat deze 'aanzienlijk' is. Ook is er een auto in beslag genomen. "De politie is inmiddels vertrokken", meldde zij verder.
Volgens bronnen is de eigenaar een half jaar terug - voor een periode van twee jaar - naar Zuid-Afrika vertrokken. Sindsdien wordt het pand verhuurd. In de afgelopen periode was er weinig tot geen beweging op het erf. Wie meer weet, kan contact opnemen met de politie, want: "Daags na zo'n ontdekking zijn er nog heel veel open vragen en zaken die onderzocht moeten worden."