Ook sensor met sirene heeft nut

Vervolg van pagina 3

Een bewegingssensor met een sirene kan ook nut hebben. "Deze werkt via het wifinetwerk thuis, heeft een bereik van twaalf meter en kan in de auto worden gelegd", aldus de politie. De sirene wordt in het stopcontact op de slaapkamer geplaatst. Wanneer iemand toegang tot de auto heeft verschaft, wordt de eigenaar door een sirene gewekt.
Wie verdachte personen in de wijk ziet, moet direct met 112 bellen. "Let erop hoe ze eruit zien en in welke richting ze vertrekken. Noteer ook het merk en kenteken van het eventuele vervoermiddel. Het is van belang om zo snel mogelijk te bellen, een inbreker heeft slechts enkele minuten nodig om zijn slag te slaan en er vandoor te gaan. Door te melden kan de politie snel ter plaatse zijn en inbrekers oppakken. Liever tien keer voor niets gebeld, dan één keer te weinig", benadrukt de politie.
De actieve buurtpreventieverenigingen bewaken en bevorderen de veiligheid in de wijk. Bewoners zorgen daarmee, samen met de politie, voor een alerte gemeenschap om criminaliteit te bestrijden. Ook het telefonische netwerk Burgernet helpt mee aan een veilige omgeving.