Staand: Mark Winter en Marika Muller., en zittend:Laura Roeymans (l) en Jasmijn Arts.
Staand: Mark Winter en Marika Muller., en zittend:Laura Roeymans (l) en Jasmijn Arts. Foto: PR

Blaricumse organiseert in Laren evenement voor KWF

LAREN/BLARICUM Marika Muller (47) uit Blaricum is al vele jaren groepslesinstructeur voor spinning, bodyshape en seniorenfit. Sinds augustus vorig jaar werkt ze bij Family Fitness aan de Schapendrift 62. Daarnaast staat ze al zeventien jaar voor groepen bij andere sportscholen in de regio. Op zaterdag 7 maart organiseert ze bij Family Fitness van 12.00 tot 13.30 uur voor haar aanvullende fitnessopleiding tot personal trainer een mini-evenement waarvan de gehele opbrengst naar het KWF gaat.

Voor het event zet de Larense sportschool gratis de deur open. Leden en niet-leden kunnen zich voor 5 euro inschrijven en krijgen daarvoor een enerverende spinning- of bodyshapeles van anderhalf uur. De lessen worden gegeven door Jasmijn Arts (spinning) en Laura Roeymans, Mark Winter en Marika Muller verzorgen bodyshape. "Voor deelnemen geldt vol=vol, maar doneren kan altijd", aldus de sportieve Blaricumse.

Geld voor onderzoek

"We krijgen helaas bijna allemaal met de ziekte kanker te maken. Onderzoek naar en ontwikkeling van medicijnen tegen deze ziekte blijven doorgaan, maar hier is veel geld voor nodig", vertelt Muller. "Vorig jaar organiseerde Family Fitness ook al een spinningmarathon in samenwerking met Leo en Job Verhoef uit Eemnes die ook een flink bedrag voor het KWF bij elkaar fietsten tijdens de Alpe d’HuZes ('opgeven is geen optie', red.)."

Bewustwording

Zelf hoopt Muller op een bedrag van 500 euro uit te komen. "Daar ben ik voor een stageproject al heel erg blij mee. Het is per slot van rekening ook weer een stukje bewustwording bij iedereen. Er zijn zoveel mensen, ook onthutsend jong, die aan deze rotziekte lijden. In juni is ook in Huizen weer de Samenloop voor Hoop - erg indrukwekkend ook - waar ik ook wat voor ga doen."
De Samenloop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette van het KWF, waarbij de deelnemers samen met lotgenoten stilstaan bij kanker én het leven vieren (samenloopvoorhoop.nl).
Wie informatie over de actie van Marika Muller wil hebben, kan een mailtje sturen naar info@familyfitness.nl of zich direct inschrijven bij de receptie van de sportschool. Doneren kan sowieso via de actiepagina 'Sport mee voor het KWF bij Family Fitness'.

Marika Muller: 'Er zijn zoveel mensen die aan deze rotziekte lijden'