Dit is nu al een nostalgisch beeld.
Dit is nu al een nostalgisch beeld. Archieffoto: Bob Awick

Stekker uit Dorpsdiner Laren; 3de lustrumeditie blijft dus uit

LAREN De stekker gaat per direct uit het Dorpsdiner Laren. De organisatie - Rotary Laren-Blaricum - stopt er na veertien jaar mee. "Door het wegvallen van enkele grote sponsors is het onverantwoord om nog een keer dit grootse evenement te organiseren. De toegangsprijs voor deelnemers zou te hoog worden", luidt de verklaring.

"De laatste jaren bleek het iedere keer moeilijker om het financiƫle plaatje rond te krijgen en ook nog voldoende over te houden voor goede doelen." Een bron noemt het besluit 'zeer teleurstellend'. De beslissing is overigens 'zeer weloverwogen genomen'. Jammer is het ook, want het was niet alleen 'hartstikke leuk', maar 'velen hebben er ook enorm veel tijd en energie in gestoken'. Het is ook helemaal niet gezegd dat er geen alternatief komt, want het ophalen van geld voor goede doelen in de regio is nog altijd een taak van de Rotary Laren-Blaricum.

In Laren in 2020 dus geen mooie aangeklede Brink en in wit geklede gasten, waarbij de dames meestal fraaie hoofddeksels droegen. Daarentegen gaan andere evenementen in de regio gaan wel door, zoals eind maart Wandelen voor Water, waarbij scholieren uit groep 7 en 8 bewust worden gemaakt van het belang van schoon water. Daarnaast is er op zaterdag 11 april een paaslunch voor alleenstaande ouderen vanaf 75 jaar in de aula van College de Brink en vindt op zondag 20 september voor de tweede keer de fietstocht 'Rotary Ride' plaats, ten bate van Het Vergeten Kind.