Culturele middag voor 55-plussers

LAREN De culturele middag van Versa Welzijn op maandag 2 maart (14.00 uur) in het Larense Brinkhuis heeft als onderwerp: 'Insecten de baas'. IVN-natuurgids Rob Le Febre neemt 55-plussers op een interactieve wijze mee in de wereld van insecten. De toegang bedraagt 5 euro, inclusief koffie of thee tijdens de pauze.

Aan de hand van talloze, soms extreme en hilarische voorbeelden, krijgen de bezoekers een inkijkje in deze wonderlijke wereld. Hoe belangrijk zijn insecten eigenlijk voor het leven op aarde en welke bijzondere verbintenis hebben zij met het plantenrijk opgebouwd gedurende miljoenen jaren? Ook komt de relatie mens en insect aan de orde: wat leren wij van ze, hoe gaan we om met plaagdieren. Hebben we wel insecten nodig om te kunnen overleven, want wees eens eerlijk: wie zit er nu op muggen of wespen te wachten? Uiteraard wordt ook ingegaan op de actuele stand van zaken als het gaat om bijvoorbeeld de afname van insecten of de bestrijding van plaagdieren zoals de eikenprocessierups. Reserveren is raadzaam en kan per mail bij abijleveld@versawelzijn.nl of via 06-49377171.


Ex-advocate houdt lezing in Johanneskerk

LAREN Ze was 27 jaar oud, advocaat aan de Zuidas en leek alles te hebben wat haar hart begeerde. Maar na een topstudie (rechten in Groningen), een topstage en een topbaan stortte ze in; een burn-out. Het overkwam Judith Noordzij. Zij vertelt hierover op 3 maart (19.30 uur) in de Johanneskerk aan de Naarderstraat.

In haar boek Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf vertelt ze hoe het zover kon komen en hoe ze hierna de toga aan de wilgen hing en koos voor wat ze echt wilde doen; individuele coaching, inspirerende lezingen geven en het land afreizen met Fire to Inspire-events. Ze leert mensen ontdekken waar ze gelukkig van worden en hoe ze lef kunnen kweken om dat na te jagen. Noordzij deelt in haar boek niet alleen haar verhaal maar geeft je ook stof tot nadenken over je eigen leven. Waar word jij gelukkig van? Ongeacht je studie, je omgeving, je eigen angsten en twijfels?
Deze gratis avond is in het kader van het thema 'Influencers' georganiseerd door de Protestantse Gemeente Laren-Eemnes.