Wijzigingen spaarzaam inbrengen

Vervolg van voorpagina

"Het college is zich er van bewust dat de raad heeft aangegeven dat voorstellen voor bestemmingswijzigingen spaarzaam moeten worden ingebracht, omdat de vigerende bestemmingsplannen reeds voldoende wijzigings- en afwijkingsmogelijkheden hebben. Toch zijn er gevallen die voor eigenaren zeer ongunstig uitpakken, maar wel aan de bedoeling van het ruimtelijk beleid van de gemeente voldoen", is de uitleg van wethouder Ton Stam.

Uitgangspunt blijft de bestaande woning. Wel zijn goot- en bouwhoogte aangepast. Deze mogen maximaal 3 en 8 meter zijn. In het vorige plan was dat 4 en 9 meter. De betrokken hebben geen moeite met een groter bouwvlak. Uitgesproken is ook dat het bouwvlak niet gelijk komt te staan met de voorgevels van de naastgelegen bouwvlakken en zijn bijgebouwen uitgesloten op de bestemming 'tuin', opdat de privacy van de buren gewaarborgd blijft.


Verzet tegen bouwhoogte
op Crailo

LAREN De Stichting Behoud Gooise Heide (SBGH) verzet zich tegen de bouwhoogte en de toename van de verkeersdruk door de komst van 590 nieuwe woningen op Crailo en de 200 nieuwe woningen op het terrein van ziekenhuis Tergooi.

Dat laat voorzitster N. Burgersdijk in een schrijven aan de gemeenteraad van Laren weten. Volgende week vergaderen zowel Laren, Gooise Meren als Hilversum over dit grootschalige project.

Illusielandschap

"Een bouwhoogte van 18 meter is in strijd met het principe van het illussielandschap." Om het karakter van het Gooi te bewaren, mag de bouwhoogte niet boven de boomgrens uitkomen. "De aanvraag voor toekenning van het Geopark Heuvelrug-Gooi en Vecht als UNESCO Geopark is (deels) gebaseerd op het principe van het illusielandschap. Naar verluid heeft alleen Laren bezwaar gemaakt tegen de bouwhoogte."
En als er in Hilversum nog eens 10.000 woningen bij komen, vreest de SBGH dat door de verkeersdruk een weg over de hei opnieuw op de agenda zal komen. "We blijven de ontwikkelingen nauwgezet volgen."