Praten over Cruijff in Huis van Eemnes

EEMNES Journalist Auke Kok komt maandag 9 maart - op uitnodiging van de bibliotheek - in het Huis van Eemnes vertellen over zijn biografie van de rebel en dwarsdenker Johan Cruijff.

Dit alles in het kader van de boekenweek met het thema rebellen en dwarsdenkers. De lezing begint om 20.00 uur. Kaarten kosten voor leden 10 euro, niet-leden 12,50 euro.
Op zaterdag 7 maart draait de film Once Upon A Time in Hollywood, entree 10 euro, inclusief drankje, op donderdag 12 maart Andersmans Veren Live en volwassenen kunnen zaterdagavond om negen uur meedoen aan hun favorieten gymles 'apenkooien'. Kaarten en informatie via www.huisvaneemnes.nl.


Vrouwendag

BEL Het Els Borst Netwerk Gooi & Vechtstreek, een netwerk opgericht door D66 voor actieve en zelfbewuste vrouwen in de geest van Els Borst, organiseert op zondag 8 maart om 16.00 uur in het kader van Internationale Vrouwendag een bijeenkomst 'Krachtige Vrouwen' in De Krachtcentrale in Huizen.

Te vaak wordt de vrouw nog vanuit een zwakke positie of achterstand belicht. Denk bijvoorbeeld aan het verschil in salariëring of de vertegenwoordiging van vrouwen in de top van het bedrijfsleven en politiek. Maar deze Internationale Vrouwendag zal het Els Borst Netwerk Gooi & Vechtstreek juist belichten wat vrouwen die hun kracht benutten, kunnen bereiken. Bezoekers van de bijeenkomst Krachtige Vrouwen kunnen zich laten inspireren door een drietal krachtige sprekers: Annette Wolthers, Nienke Feenstra en Karin Rienstra. Aanmelden via elsborstnetwerkgv@gmail.com.


Taalcafé in
De Malbak

BLARICUM Het Taalcafé in wijkcentrum De Malbak aan de Wetering 122 is elke woensdag tussen 10.30 en 12.00 uur open voor bezoekers die de Nederlandse taal met elkaar willen oefenen.

Het is niet alleen bedoeld voor het leren van nieuwe woorden en begrippen, maar ook voor mensen die ontmoetingen tot stand willen brengen en hun verhalen kwijt willen over thuisland en tradities.