Ook wethouder Stam gaf nog een klap op  de eerste (piket)paal.
Ook wethouder Stam gaf nog een klap op de eerste (piket)paal. Foto: © Bob Awick

Startsein voor 4 sociale huurhuizen op plek Janshuis

LAREN Wethouder Ton Stam heeft donderdag in de stromende regen symbolisch een piketpaaltje in de grond geslagen voor de bouw van vier sociale huurwoningen op de voormalige plek van het oude zusterhuis, genaamd Janshuis, in het centrum van Laren aan Onder de Bogen. Dit deed hij samen met Maarten van Gessel, directeurbestuurder Het Gooi en Omstreken, en Gerrit de Bruin, bedrijfsleider bouwbedrijf Van Driesten Harskamp.

De compacte, circa 72m², betaalbare, grondgebonden woningen zijn bestemd voor inwoners van Laren die dichter bij de voorzieningen willen wonen en een sociale huurwoning achterlaten om zo de doorstroming op gang te krijgen. De woningen - met beneden een woonkamer en keuken en op de eerste verdieping badkamer en twee slaapkamers - zijn daarom bedoeld voor vitale doorstromers en/of jonge, startende gezinnen. De woningen worden goed geïsoleerd, zijn gasloos en beschikken over een warmtepomp en zonnepanelen. De twee eindwoningen hebben een iets grotere tuin dan de twee tussengelegen tussenwoningen. Wel krijgt elke kavel een buitenberging. De nieuwe huizen worden vanaf het vierde kwartaal dit jaar verhuurd via WoningNet. De exacte huurprijzen en toewijzingscriteria zijn nog niet bekend en worden vlak voor start van de verhuur vastgesteld.
Aan aannemer Van Driesten Harskamp de taak om het project uit te voeren. Bedrijfsleider Gerrit de Bruin: "Deze compacte woningen passen straks goed in het huidige straatbeeld van Laren." Ook aan de veiligheid tijdens de werkzaamheden is nagedacht. "Omwonenden zijn van tevoren geïnformeerd over de bouwwerkzaamheden. Tijdens de bouw blijven we te allen tijde alert op de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers." Binnenkort wordt een tijdelijke bouwweg aangelegd. De woningen worden voor het eind van 2020 opgeleverd.