Monique Staal uit Hilversum is de petitie gestart.
Monique Staal uit Hilversum is de petitie gestart. Foto: PR

Begeleidster Sherpa start petitie voor behoud van Wmo-vervoer door Latax

Gebruikers van de Latax zijn boos over de actie van de gemeente Laren. Een burger is online een petitie gestart. Deze is al door bijna 500 mensen ondertekend.

LAREN De Hilversumse Monique Staal, die al twaalf jaar als begeleidster werkt op de Sherpa-woongroep Van Erven Dorenspark, is online een petitie gestart. Ze is onthutst door het besluit van de gemeente Laren om het contract voor Wmo-vervoer door Latax TaxiCentrale te verbreken. "Het is zo'n fijn taxibedrijf", zegt ze.

"De chauffeurs laten cliënten nooit staan. Het zijn écht toppers", gaat Staal verder. Elders in de regio heeft Sherpa met andere vervoerders ook andere ervaringen. Daar worden cliënten voor hun dagbesteding - weliswaar een hele andere tak dan het vervoer van en naar sociale contacten en vrijetijdsbesteding - te laat opgehaald en te vroeg teruggebracht. "Dat zijn bijna halve dagen. Gewoon schofterig."

Bedenken

Grote voordeel van dit lokale bedrijf is ook dat de chauffeurs de cliënten kennen en hen nog nooit hebben laten staan. De Hilversumse hoopt dat de Larense gemeenteraad zich nog gaat bedenken. "Laat Latax gewoon rijden voor Laren. Het is een begrip. Bij deze chauffeurs zijn de mensen geen nummer, maar een persoon." Als ze de kans krijgt, wil ze in de raadsvergadering inspreken. Het onderwerp staat mogelijk in april op de agenda.

Aanbesteding

Wethouder Karin van Hunnik hoort en ziet de ophef over het genomen besluit - een collegebevoegdheid - ook. Ze laat weten dat het wel of niet meenemen van het Wmo-vervoer naar de regio in het besluit over het doelgroepenvervoer wordt meegenomen. "De raad zou kunnen zeggen in dat besluit dat zij willen dat het Wmo-vervoer niet naar de regio gaat."

'De chauffeurs laten cliënten nooit staan. Het zijn écht toppers'

Onrechtmatigheid

Volgens de portefeuillehouder sociaal domein gaat het erom dat de inwoners verzekerd zijn van kwalitatief goed Wmo-vervoer. "Mijn verantwoordelijkheid is dat te organiseren, maar wel volgens de wet. Latax was 25 jaar lang onze contractpartner. Tot tevredenheid van de inwoners, informeel en klantvriendelijk. Met die relatie ga ik dus zo zorgvuldig mogelijk om. Er ligt natuurlijk ook een ondernemersverantwoordelijkheid bij Latax, want Latax wist dat het contract op enig moment beëindigd moest worden, omdat het niet voldeed aan de aanbestedingsregels. Daarvoor draag ik ook verantwoordelijkheid en die onrechtmatigheid moest ik rechtzetten."