Feest op de kraamafdeling van Tergooi.
Feest op de kraamafdeling van Tergooi. Foto: Tergooi

Zes 'schrikkelbaby's' geboren in Ziekenhuis Tergooi Blaricum

BLARICUM In Ziekenhuis Tergooi zijn zaterdag 29 februari zes 'schrikkelbaby's' geboren. Marcus zag als eerste - om 7.23 uur - het levenslicht. Hij is de zoon van Annabel Cnossen en Niels Langereis.

Ze hadden geen rekening gehouden met een geboorte op deze ongebruikelijke datum. Marcus werd pas op 15 maart verwacht, maar werd twee weken te vroeg geboren. "Hij was nog helemaal niet gepland, maar het was net een wervelwind, zo snel ging het", aldus vader Langereis. Baby Marcus had voor zijn geboorte al een band met Tergooi. Zijn opa is de inmiddels gepensioneerde kaakchirurg Jan Cnossen die jarenlang in Tergooi werkte. De ouders van baby Marcus ontvingen een 'schrikkeltaart' die werd traditiegetrouw aangeboden door Bakkerij Van Breemen uit Bussum: "Voor de kinderafdeling heb ik een bijzonder plekje in mijn hart. Rond Sinterklaas organiseer ik in Tergooi al jaren een marsepeinworkshop voor kleine patiënten en hun broertjes en zusjes. En deze schrikkeltaarten zijn ook een traditie geworden."
In de verloskamers heerste aan het einde van de 29ste februari tevredenheid. Het team verleende zorg bij in totaal zes bevallingen. Het was de laatste keer dat er schrikkelbaby’s op locatie Blaricum zijn geboren. De schrikkelbaby’s van 29 februari 2024 zien het levenslicht in het nieuwe ziekenhuis dat Tergooi nu bouwt in Hilversum. Op die locatie concentreert zich vanaf 2023 de acute, intensieve en klinische zorg van de huidige locaties van Blaricum en Hilversum.