Spacebuzz op Oranjeweitje

BLARICUM De Spacebuzz, een ruim vijftien meter lang raketvoertuig voorzien van de nieuwste virtual reality en reality technologieën, komt dinsdag 17 maart exclusief naar de Bernardusschool. Hij wordt geïnstalleerd op het Oranjeweitje.

Aan boord reizen de kinderen uit groep 7 en 8 naar de ruimte, waar ze de aarde zien door de ogen van een astronaut.

Diploma

Voorafgaand krijgen de kinderen vanuit een speciaal ontwikkeld lespakket meer te weten over de ruimte. Hiermee kunnen ze hun astronautendiploma halen. Van de lancering tot de spectaculaire landing, een missie met de SpaceBuzz voelt levensecht.


HKE brengt ode aan jubilerende verenigingen

EEMNES Historische Kring Eemnes (HKE) sluit de viering van haar 40-jarige jubileumjaar af met een expositie over andere jubilerende Eemnesser verenigingen. De opening is zaterdag 14 maart om 14.30 uur in de Oudheidkamer aan de Raadhuislaan 2a.

"Ons is namelijk gebleken dat vorig en dit jaar in totaal zes in Eemnes gevestigde verenigingen een jubileum te vieren hadden en hebben. Verenigingen die stuk voor stuk veel betekend hebben en nog steeds betekenen voor onze gemeente op terreinen als cultuur, natuur, religie, economie, zorg en recreatie. Hun jarenlange bestaan in het midden van de Eemnesser samenleving bevestigt dat keer op keer", vertelt secretaris Jan de Bruijn.

Deelnemers

Clubs die in de expositie worden belicht zijn: Volkstuinvereniging de Eemakker, opgericht 06-04-1979, Comité Volkskerstzang Eemnes, opgericht herfst 1979, EHBO-vereniging, afdeling Eemnes, opgericht 22-06-1965, Toneelvereniging Deo et Arti, opgericht 08-10-1945, Schaakvereniging Het Dikke Torentje, opgericht 23-03-1979 en Ondernemers Kring Eemnes, opgericht 27-04-1975.

Feest der herkenning

"Voor bezoekers betekent deze tentoonstelling wellicht een feest van herkenning, maar mogelijk ook een ontdekkingsreis door de samenleving van Eemnes en de rol van deze mooie verenigingen als bindende factor daarin", voegt De Bruijn daaraan toe.