VVD wil kluisjes op scholen controleren

LAREN VVD Laren wil dat er op scholen periodieke controles op gevaarlijke voorwerpen in kluisjes gaan plaatsvinden. De motie van raadslid Désirée Niekus komt in de raadsvergadering van 25 maart aan de orde.

Scholen moeten voor iedereen, zowel leerlingen als onderwijzend personeel, veilig zijn, vindt Niekus. Om de controles - met de inzet van een gemeentelijke Boa - mogelijk te maken, moeten deze in verband met de privacy worden opgenomen in het schoolreglement. Dat wordt niet alleen door de leerlingen, maar ook door de ouders ondertekend.


Nieuw zwembad in 'de meent'

BLARICUM Op het bedrijvenpark tegenover restaurant 'Bruis' in De Blaricummermeent wordt binnenkort een nieuw zweminstructiebad gebouwd. Wethouder Anne-Marie Kennis heeft met de ondernemers van R&A Sports & Swimming maandagmiddag de koopovereenkomst ondertekend.

Aan de Wetering in de Bijvanck zit al jaren een (klein) zwembad. De nieuwe locatie wordt tweemaal zo groot en moet de lange wachtlijst doen slinken. De ondernemers willen al snel met bouwen beginnen, zodat de deur in het voorjaar van 2021 geopend kan worden. "R&A heeft ook een locatie in Vathorst in Amersfoort. Daar gaat het nieuwe bad - overigens niet geschikt voor recreatief gebruik - op lijken", aldus wethouder Kennis.


Tegen lichtmast

EEMNES Een automobiliste uit Emmeloord die op knooppunt Eemnes de weg was kwijtgeraakt en door haar navigatie werd afgeleid, is net voor De Witte Bergen de macht over het stuur verloren. Ze ramde een lichtmast, maar bleef ongedeerd.