Blaricummer Jaap Ruijter (69) overleden

BLARICUM Oud-brandweerman Jaap Ruijter is zondag op 69-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek.

Ruijter is vanaf 1970 tot 2010 actief geweest bij de brandweer in Blaricum. De laatste jaren in de functie van commandant en officier van dienst. "Een groot deel van de actieve leden heeft hem nog in deze rol mogen meemaken. Wij herinneren Jaap als een sociale commandant, die behalve professioneel ook oog had voor de mens achter de brandweerman/-vrouw", melden zijn brandweercollega's. Ook na zijn dienstjaren als brandweerman bleef hij bij de lokale bluseenheid betrokken.


Appartementen op locatie van Golden River

LAREN Op de plek van restaurant Golden River aan de Stationsweg 1 komt een appartementengebouw met elf wooneenheden. Ook wordt een ondergrondse parkeergarage aangelegd.

Hiervoor verkoopt de gemeente voor 450.000 euro een stukje grond behorende bij Stationsweg 3, de voormalige ambtswoning, aan de eigenaar van Stationsweg 1. Het college stelt voor om 3,3 ton van die grondopbrengst te storten in de algemene reserve en wil de resterende 120.000 euro in een nieuwe reserverpot stoppen voor de realisatie/upgrading/inpassing van nieuw te bouwen sociale huurwoningen. De herontwikkeling van Golden River wordt in de raadsvergadering van 25 maart behandeld.


Hoge strafeis

LAREN/BLARICUM Een opmerkelijke hoge straf van vijf jaar cel eiste de officier van justitie maandag voor de rechtbank in Utrecht tegen een 45-jarige Amsterdammer.

De man kan het best omschreven worden als een notoire inbreker met een strafblad van 35 pagina's met vooral inbraken in Nederland, maar ook in Belgiƫ. Vorig jaar zomer zou hij zijn slag hebben geslagen in Huizen, Blaricum en Laren, maar ook buiten 't Gooi. In totaal staan er veertien inbraken op de tenlastelegging. Daarnaast zou de man geld hebben witgewassen bij de aankoop van een boot en auto en 6.000 euro cash in bezit hebben gehad. Uitspraak 23 maart.