Tweede patiënt met corona op IC Tergooi

BLARICUM Op de Intensive Care (IC) van Tergooi in Hilversum is maandag opnieuw een patiënt met het coronavirus opgenomen. Daarmee staat de teller op twee.

Dat vertelt woordvoerder Wencke Fassbender van het ziekenhuis. Vrijdag werd de eerste patiënt opgenomen. Vanwege de privacy worden er geen mededelingen over de identiteit van deze personen gedaan. "Het enige dat ik kan zeggen is dat het geen kind is." Bij elkaar opgeteld hebben zowel Tergooi Hilversum als Blaricum drie bedden klaar staan voor coronapatiënten. Zij kunnen in het kader van besmetting alleen op de IC-afdelingen (waar ook andere patiënten liggen) worden behandeld. Nog altijd mogen patiënten één iemand per bezoekuur ontvangen. Het is niet de bedoeling dat mensen in de gang wachten om elkaar af te wisselen. Patiënten, bezoekers en begeleiders mogen niet binnenkomen bij Tergooi als zij last hebben van verkoudheidsklachten, keelpijn, kortademigheid of andere klachten van luchtwegen of koorts. De boel op slot gooien, zoals elders, is (nog) niet aan de orde.

3 Afschaling van zorg


Wethouder Reijn wil ondernemers en zzp'ers helpen

EEMNES Theo Reijn is als wethouder Economische Zaken begaan met de ondernemers en zzp'ers die financieel de dupe worden van de coronacrisis. "Het zijn moeilijke en onzekere tijden", aldus Reijn.

"In deze tijden moet iedereen kijken hoe je elkaar kunt helpen. Het Rijk heeft al maatregelen genomen en er zullen ongetwijfeld meer volgen, maar intussen vind ik dat gemeenten ook moeten kijken wat zij aanvullend voor hun inwoners kunnen doen."

3 Alle beetjes maken verschil