Gemeenteraadslid Bart Vos.
Gemeenteraadslid Bart Vos. Foto: PR

Raadslid Barts Vos verstoten uit dorpspartij

LAREN De fractie van Larens Behoud (LB) heeft het vertrouwen in raadslid Bart Vos opgezegd. "Omdat hij zich in de afgelopen twee jaar heeft vervreemd van zijn fractiegenoten", verklaart Karel Loeff, fractievoorzitter van de dorpspartij. Aan Vos is ook gevraagd zijn zetel in te leveren, maar dat vertikt hij.

"Ik ga in ieder geval de komende twee jaar verder als Groen Laren." Hij heeft het inmiddels ook al geregeld met de voorzitter van de gemeenteraad en de griffie. Dat Vos zijn zetel meeneemt, vindt de fractie van Larens Behoud 'uiteraard jammer'. Daar laat Karel Loeff het voor nu bij.
Vos vertelt dat de belangen tussen hem en Larens Behoud sinds de vorming van de nieuwe fractie behoorlijk uiteenliepen. "We verschillen nu teveel van mening. Tijdens de vorige raadsperiode speelde dat veel minder. Maar nu heeft het stuur van de fractie vooral een afwijking naar rechts en dan is soms een rukje aan het stuur naar links nodig. Dat deed ik dan, maar dat werd niet altijd gewaardeerd", aldus raadslid Vos.
Het Larens Behoud-lidmaatschap van Bart Vos is donderdagavond ingetrokken door het bestuur. LB-voorzitter Timo Smit: "Larens Behoud is een vereniging die bestaat uit een brede afspiegeling van de Larense gemeenschap, jong en wat ouder, met een politieke kleuring van links tot rechts. Larens Behoud bestaat vóór alles uit mensen die van Laren houden en voor hun dorp wat willen betekenen en zich elk op hun eigen manier daar ook voor inzetten. Een positieve instelling jegens het dorp, elkaar en inwoners kenmerkt de gedragscultuur van Larens Behoud. Met plezier er samen voor gaan, teamplay zowel binnen als buiten de partij."
Vos gaat tot de volgende verkiezingen in 2022 dus door als eenmansfractie. Hij staat voor een groener Laren. "Maar ook voor minder geblèr en minder grote appartementen." Of hij ook na 2022 politiek actief blijft, weet hij nog niet: "Daar ga ik goed over nadenken."