Geen boete als leentermijn verlopen is

LAREN Alle activiteiten van de 100-jarige bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum zijn tot en met 6 april geannuleerd. Ook wordt er - tot 14 april - geen te-laat geld voor geleende materialen gerekend.

Gereserveerde boeken kunnen niet opgehaald worden. Reserveren van materialen is ook niet mogelijk; dit kan weer zodra de bibliotheek open is. De online-bibliotheek (onlinebibliotheek.nl) blijft gewoon open. Hier kunnen e-books en luisterboeken geleend worden.


Klaverjasclub Schering & Inslag stopt

LAREN Hoewel er sowieso de komende weken niet gekaart mag worden, is opheffing van klasverjasclub Schering & Inslag nabij. Er kan geen opvolger gevonden worden voor voorzitter Betty Bongers.

"Maar we stoppen ook door het gebrek aan leden", zegt Bongers, die ruim 25 jaar in het bestuur van de kaartclub zit, waarvan bijna even zo lang als voorzitter. "Normaal hebben we rond de 36 leden en tegenwoordig nog maar zestien. Het loopt terug. De meeste leden zijn rond de 80 jaar en willen liever 's avonds de deur niet meer uit. Op een enkeling na heeft iedereen begrip voor het besluit." De huur is inmiddels opgezegd. Wel hoopt Bongers het seizoen kaartend af te sluiten.
De laatste klaverjasavond is op 19 mei.


Cadeauwinkel Sancta Maria gaat dicht

LAREN De firma Sancta Maria, de winkel waar je altijd wel een cadeautje kan vinden, gaat per 1 november dicht. De eigenaren gaan met pensioen.

De opheffingsuitverkoop is deze week begonnen. "Ja, we gaan sluiten. Per 1 november. Kunt u op een ander moment terugbellen? Het is ontzettend druk in de winkel", zegt de eigenares in een eerste reactie.
Lezers reageren onthutst op het bericht en delen op onze website herinneringen over deze bijzondere en authentieke winkel. Een van de reacties is: "Dit is een aderlating voor ons dorp en het winkelbestand."