De kraam wordt opgebouwd.
De kraam wordt opgebouwd. Foto: © Bob Awick

Voorlopig nog geen lekkernijen bij poffertjeskraam in opbouw

LAREN Voor ondernemer Marcel Hilhorst begint zijn poffertjesseizoen met tegenslag. Hoewel hij maandag wel met de opbouw van de kraam op de Brink is begonnen, gaat hij voorlopig nog geen Hollandse lekkernijen bakken.

Ook híj moet - net als collega-horecaondernemers - vanwege het coronavirus de tent gesloten houden. "We wilden op donderdag 19 maart open gaan, maar de steeds grotere onrust rondom het coronavirus heeft ons doen besluiten om onze deuren vanaf donderdag dicht te houden. Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen. Wees lief voor elkaar en we zien elkaar hopelijk snel in goede gezondheid weer op de Brink in Laren", lieten Wilma en Marcel Hilhorst zondagochtend nog weten.
Nu hangt voor de gehele horeca de vlag er anders bij. Iedereen moet tenminste tot en met 6 april de deur op slot houden. En de boa's van de BEL-gemeenten houden het nauwlettend in de gaten. Er wordt gehandhaafd bij restaurants en andere horecagelegenheden. Burgemeester Nanning Mol: "Medewerkers hebben zondagmiddag meteen een belronde langs alle horeca gedaan. Dat werd zeer op prijs gesteld."