Bestuur van speeltuin volgt de richtlijnen

LAREN De meeste kinderen kunnen niet naar school, maar voor vermaak zijn ze ook niet welkom bij Speeltuin Ons Genoegen aan de Smeekweg; het speelparadijs blijft voorlopig gesloten. "Het is natuurlijk hartstikke jammer dat wij de kinderen niet kunnen ontvangen, maar het is zoals het is", vertelt Berber van der Weg.

Vrijdag besloot het speeltuinbestuur al - na overleg met gemeente en GGD én op advies van de NUSO (overkoepelende organisatie van speeltuinen) - het toegangshek te sluiten. "Ook wij hanteren de landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan; voor onze medewerkers en gasten. Alle geplande activiteiten zullen geen doorgang vinden."


Houd vooral onze website
in de gaten

BEL De coronacrisis houdt iedereen bezig, en vroeg of laat krijgen we er op een manier wel mee te maken. "Een groot deel van de bevolking zal besmet raken", sprak minister-president Mark Rutte maandag op nationale televisie.

Hij had het over ongekende maatregelen en beloofde ondernemers dat het kabinet zal doen wat nodig is om hen te steunen. Hij riep alle 17 miljoen inwoners van Nederland op om op elkaar te letten.

De redactie volgt het lokale nieuws op de voet. Wij publiceren dit online. Wie dus op de hoogte wil blijven, doet er goed aan om regelmatig op onze website www.laardercourant.nl te kijken.