Coronavirus 'maximaal controleren'

BEL Om de mensen die het meest kwetsbaar zijn te beschermen tegen het coronavirus heeft de Nederlandse regering drastische maatregelen genomen. Echt alles is anders.

Onder de noemer 'maximaal controleren' gaan kinderen voorlopig niet naar school, werken zoveel mogelijk mensen thuis, zijn de horeca, sportclubs, musea en buurthuizen dicht en ligt het sociale en openbare leven grotendeels stil. Ondanks het begrip voor deze koers leven er onder mensen uit Blaricum, Laren en Eemnes zorgen.

Zorgen om de mensen die ziek en kwetsbaar zijn uiteraard, maar ook zorgen om de gevolgen van de maatregelen zelf. Besmet of niet, de coronacrisis raakt iedereen en er zijn veel vragen. Wanneer kan ik mijn moeder in het verpleeghuis weer bezoeken? Kan ik straks wel eindexamen doen? Hoe zit het met mijn bruiloft? Overleeft mijn café of restaurant deze sluiting?
Er zijn door de gemeenten, verenigingen en (sport)clubs heel veel activiteiten afgelast of uitgesteld tot nader orde. Ook de lokale politiek is stilgelegd. In de samenleving zien wij ondertussen dat er (buurt)initiatieven worden ondernomen waarbij omkijken naar naasten centraal staat. Op onze website www.laardercourant.nl is elke dag het laatste lokale nieuws over de coronacrisis te vinden. Ook in deze krant staat veel informatie.

3 Bemoedigende woorden