Wilma de Boer-Leijsma - hier samen met hond Luca - is terug in de Eemnesser politiek.
Wilma de Boer-Leijsma - hier samen met hond Luca - is terug in de Eemnesser politiek. Foto: PR

'Ik vind het een mooie uitdaging hoor'

EEMNES Wilma de Boer-Leijsma is teruggekeerd in de Eemnesser politiek. Ze volgt wethouder Sven Lankreijer op. Maandagavond is ze in de raadsvergadering benoemd. "Zonder publiek. Zelfs mijn man was er niet bij", zegt ze.

De Eemnesserse heeft haar functie als Statenlid neergelegd. "Ik had het reuze naar mijn zin bij Provinciale Staten, maar vanwege het vertrek van Sven Lankreijer en de crisissituatie heb ik meegewerkt aan een snelle opvolging. Uit loyaliteit naar mijn dorp en naar mijn partij. Ik vind het een mooie uitdaging hoor en zet m'n schouders eronder."
De Boer-Leijsma was in de periode 2010-2019 fractievoorzitter van de PvdA in Eemnes en het afgelopen jaar Statenlid voor haar partij in de Provincie Utrecht. Hierdoor beschikt zij over ruime politieke ervaring en bovendien is zij goed op hoogte van de belangrijkste aandachtsgebieden in Eemnes. In haar werkzame leven heeft ze verschillende functies in de communicatie vervuld en was zij programmamanager bij een opleidingsinstituut. Zij werkt altijd vanuit een heldere visie en weet mensen daar goed bij te betrekken.
"Het is te waarderen dat Wilma weer terugkomt naar Eemnes. Dat zegt iets over haar motivatie en loyaliteit naar ons dorp", licht fractievoorzitter Marcus van den Brink toe. "Wilma is een betrokken mens, een harde werker en zij beschikt over kwaliteiten die we nodig hebben. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat we zo snel al met een adequate nieuwe wethouder kunnen komen, waardoor de continuïteit in het bestuur van Eemnes gewaarborgd is."
De nieuwe wethouder krijgt een portefeuille met veel sociale onderwerpen, zoals volkshuisvesting, jeugdzorg, onderwijs, sport- en verenigingsleven, de bibliotheek en kunst en cultuur. Daarnaast vallen milieu, klimaatbeleid en duurzaamheid in haar portefeuille en hierin heeft zij zich het afgelopen jaar binnen de Staten van Utrecht bekwaamd.