Eerste én tweede coronadode in Tergooi

BLARICUM Er zijn twee patiënten van Tergooi aan COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het coronavirus, overleden. Het gaat om twee mannen, ouder dan 80 jaar, die beiden woonden buiten de regio 't Gooi en de Vechtstreek. De patiënten waren opgenomen op de locatie Blaricum.

Inmiddels staat de teller van met corona besmette patiënten in Tergooi op 21. Ook zitten er vijf ziekenhuismedewerkers is thuisisolatie. Een woordvoerder laat weten dat het ziekenhuis de patiëntenstroom nog aan kan. Het tekort aan beschermingsmiddelen voor het ziekenhuis is een beetje aangezuiverd. "De schaarste aan middelen is iets comfortabeler, hoewel we geen weelde aan voorraad hebben."


Streep door
eindexamens

BEL De centrale eindexamens voor leerlingen in het voortgezet onderwijs gaan niet door. Dat heeft onderwijsminister Arie Slob gisteren bekendgemaakt.

Alle centrale examens komen te vervallen, ook de centraal schriftelijke en praktische examens (cspe's) in het vmbo, evenals de centrale digitale flexibele examens in vmbo-bb en -kb. De resultaten van de schoolexamens vormen de basis voor het behalen van het diploma dit schooljaar.
Het bestuur van AT Scholen, waaronder ook Laar & Berg valt, vindt dat de beslissing 'erg vroeg is genomen'. "Wij betreuren het dat voor de examenkandidaten 'een doel' waar ze al jaren naartoe werken, is weggenomen. De afgelopen week hebben onze leerlingen op afstand en onder motiverende begeleiding van hun docenten keihard gewerkt om de studievoortgang erin te houden. Dat is doorgaans uitstekend gelukt. Wij hadden de mogelijkheden graag nog open gehouden om de examens op een later moment af te nemen en menen dat de agenda daartoe ook de ruimte biedt."