Samenscholende jongeren op de Huizerweg.
Samenscholende jongeren op de Huizerweg. Foto: Peter van Rietschoten

Wijkagent haalt op Huizerweg groep hangjongeren uit elkaar

BLARICUM Wijkagent Hans Post heeft zondag aan het einde van de middag een groep jongeren - zo'n tien jongens en meisjes - op de Huizerweg weggestuurd. Met hun scooters barracideerden zij de stoep nabij Albert Heijn. Dat meldt Oog op Blaricum.

Het verzoek van een supermarktbezoekster, die de groep verzocht uit elkaar te gaan, ontaardde in een onbehoorlijk gesprek. Een omstander heeft uiteindelijk 112 gebeld. Post stuurde ook jongeren weg van de velden van SV Laren'99. "Wel uitgelegd waarom", aldus Post. "Jongens en meiden: wees verstandig. Wij sturen jullie niet weg om te pesten; het is bittere noodzaak. Ouders, ook op u doe ik een beroep. Probeer uw kinderen de ernst van de situatie te laten inzien. Bespreek het met ze en druk hen op het hart zich aan de regels en adviezen te houden. Laten we er met z'n allen voor zorgen dat we goed door deze onzekere tijd komen."
Groepsvorming is tot 1 juni verboden om verdere besmetting van het coronavirus te voorkomen. Mensen moeten sowieso minimaal anderhalve meter afstand van elkaar houden. Burgemeesters kunnen gebieden aanwijzen waar groepsvorming verboden is. Het kan gaan om parken, stranden of wijken. Bij groepen van drie of meer die geen anderhalve meter afstand houden, wordt gehandhaafd. Personen in hetzelfde huishouden - zoals gezinnen - en kinderen zijn hiervan uitgezonderd. De burgemeester zijn druk bezig met een lokale vertaling van deze maatregelen. Er wordt zoveel mogelijk regionaal één lijn getrokken.