Kaartenactie voor ouderen

BEL Vivium doet een oproep aan de inwoners van de BEL-gemeenten om kaarten te schrijven en tekeningen te maken voor haar bewoners.

"Deze kun je opsturen, maar ook afgeven aan de deur bij een van onze locaties in de regio. Wij verdelen dit dan onder de bewoners. Nu lopen onze bewoners meerdere keren per dag naar de brievenbus om te kijken of er post is. Hoe leuk is het als ze dan deze post krijgen!", vertelt Nicole Boer van Vivium.
Sarita Lemmens uit Laren omarmt dit gebaar. Zij maakt en schrijft kaarten voor de bewoners van Theodotion. Bij haar woning aan de Kloosterweg 54 heeft ze een bak staan, waar mensen hun geschreven kaarten kunnen deponeren. Lemmens zorgt er dan voor dat de 'best whishes' op de juiste bestemming komen. "Fijn als de enveloppen niet dichtgeplakt worden, liever de flap naar binnen vouwen", meldt ze.
Daarnaast organiseert de Larense, ook bekend van het Hartkoor, een online kooravond. "Individueel samen zingen op woensdag vanaf 20.00 uur. Lekker zingen allemaal, goed voor de moraal." Info: zingdingen.nl.


Atelierroute weer in 2021

LAREN Kunstminnend Laren moet wachten tot mei 2021, want dan pas vindt weer de jaarlijkse Atelierroute Laren plaats.

Dat maakte het bestuur van de Stichting Atelierroute Laren al bekend voordat het kabinet de coronamaatregelen aanscherpte, waarbij alle samenkomsten tot 1 juni verboden zijn. Dit event, waarbij kunstenaars hun ateliers openzetten voor bezoekers, trekt duizenden mensen.