De sportmaterialen worden bij de klant thuis gebracht.
De sportmaterialen worden bij de klant thuis gebracht. Foto: JES

Corona legt sport op z'n gat, maar iedereen is inventief

BEL Nu het coronavirus de hele wereld in zijn greep heeft, ligt ook de sport op z'n gat. Geen sport(training) gaat door, maar hoe blijven we in beweging? Nu de sporter niet meer naar de gym toe kan, is het motto dat de gym naar de klant komt. Alleen staat de trainer nu niet meer voor een groep. Hij of zij staat voor de camera.

Het bestuur van hockeyclub LMHC heeft voor de jeugd een sportchallenge uitgeschreven waarmee ze niet alleen aan hun hockeyskills werken, maar ook nog eens leuke prijzen kunnen winnen. 'Heb je het filmpje van Pam uit Dames 1 al gezien op het Insta-account van Laren over de Hockey@Home Challenge?', was het bericht aan de hockeyende jeugd. 'Naast thuis werken voor school, kun je nu ook thuis hockeyen.' Deze challenges worden voorgedaan door je eigen trainer en door spelers en speelsters van Dames 1 en Heren 1. Via de LMHC-website kunnen de kinderen een formulier downloaden waar alle uitdagingen op staan. De challenge duurt tot en met woensdag 15 april.
Health Center FIT in Blaricum biedt vanaf dag één dat de sportscholen dicht moesten online-lessen aan. Behalve van de spinning (er wordt nu liever buiten gefietst) kan iedereen zijn/haar eigen lesje volgen. Binnenkort ook via livestream, laat Anne weten. Ze hoort terug dat klanten de lessen goed ontvangen. Het is voor elke sportschool in deze tijd ingewikkeld genoeg om draaiende te blijven. Daarom hoopt ze dat de leden loyaal zijn en begrip tonen door bijvoorbeeld ook de contributie te blijven betalen. "We moeten hier met z'n allen doorheen komen."
Bij JES Personal Training wordt elke dag om 19.00 uur live lesgegeven. Aansluitend krijgen de kijkers yoga-, meditatie- en ademhalingsoefeningen. "Er ontstaat veel", zegt Gerdine Vermeiden, personal trainer bij JES Laren. "Tot onze klantenkring behoren veel directeuren. Zij vragen nu om trainingen voor hun bedrijf, zodat via Zoom met teamleden afzonderlijk van elkaar gesport kan worden, waardoor er tóch verbinding ontstaat." Inmiddels hebben de sportmaterialen hun weg gevonden naar de klanten. "We lenen het uit; hebben alles gedesinfecteerd en bij de mensen thuis afgeleverd. Een hoop gedoe, maar we maken de mensen zó blij." En het initiatief Laren Rent, waarvan JES een van de partners is, gaat gewoon door. "Ze zijn allemaal zo goed aan het hardlopen. In de groepsapp krijgen we leuke foto's en reacties." Doel van deze trainingen is de Hilversum City Run, maar deze is vanwege de corona-uitbraak gecanceld. "Doel is nu de Royal Run op 6 september in Soestdijk", aldus Vermeiden.





Geen sport(training) gaat door, maar hoe blijven we in beweging?