Vragenlijst over kunst en cultuur

LAREN Het nieuwe, digitale inwonerspanel van Laren heeft de eerste vragenlijst ontvangen. Het onderwerp is 'Kunst en Cultuur in Laren'. De uitkomsten worden gebruikt voor de nieuwe Kunst- en Cultuurnota.

De gemeente Laren heeft van alles te bieden aan kunst en cultuur. Een rijk verenigingsleven, creatieve centra, musea, kunst- en culturele manifestaties, ons cultureel erfgoed, de bibliotheek en kunstwerken. Samen vormen ze het 'Kunstenaarsdorp Laren'.

Via de vragenlijst wil de gemeente input ophalen over de beleving van kunst en cultuur in Laren. De gemeente is vooral ook benieuwd naar de mening van jongere inwoners. Laarders vanaf 16 jaar zijn uitgenodigd om de vragenlijst online in te vullen. Kijk op: www.laren.nl/kc. Invullen kan tot 13 april 2020.


Hangjongeren door politie uit elkaar gehaald

EEMNES De politie heeft zondagavond in Eemnes aan vier jongeren een proces-verbaal uitgeschreven omdat zij minder dan 1,5 meter afstand van elkaar hielden.

Door agenten werd waargenomen dat de jongeren elkaar aanraakten. Ook werd er een knuffel gegeven. De politie waarschuwt in deze coronatijd: "Ken de regels, houd afstand! Alleen zo wordt besmetting van #corona voorkomen."


Bromtoon uit Huis van Eemnes blijkt afzuiger

EEMNES Omwonenden van het Huis van Eemnes hebben geklaagd over een hinderlijke bromtoom. Die zou met name 's nachts goed hoorbaar zijn.

Het geluid blijkt te komen uit de afzuiginstallatie van het Huis van Eemnes. "Die wordt stiller gemaakt", verzekert Robert-Jan Vos, directeur van het Huis van Eemnes. Ook goed nieuws over de skatebaan. Het water loopt daar weer goed weg. Er bleek een afvoerpijp verstopt en dat euvel is nu verholpen. De jeugd kan er weer prima skaten en voetballen.