Wachtrij bij 'stort'

EEMNES Wie van plan is om afval weg te brengen naar het recyclestation in Baarn moet rekening houden met een wachttijd. Vanwege de maatregelen om het coronavirus te bestrijden geldt er een maximum voor het aantal bezoekers dat tegelijkertijd wordt toegelaten.

Er geldt tijdelijk een gewijzigde route. De route wordt hierbij (heen) ingesteld vanaf de Wakkerendijk (zijde van de Eikenlaan) via de parallelweg onder het viaduct met de A1 door. Het wegrijden (terug) geschiedt via de Oud Eemnesserweg/Oud Amsterdamsestraatweg richting de Zandheuvelweg. De omleiding wordt met borden en een verkeersregelaar aangegeven.
Ook bij de scheidingsstations in 't Gooi en de Vechtstreek is het druk. Ook daar kan de wachttijd oplopen.


Telefonisch spreekuur

EEMNES Nu de deur van De Bibliotheek Eemnes ook noodgedwongen op slot zit, wordt de dienstverlening digitaal voortgezet.

Nieuw is dat de luisterboeken voor iedereen (ook niet-leden) gratis te beluisteren zijn. Ook e-books worden binnenkort gratis aangeboden in de ThuisBieb. Voor klanten die niet thuis zijn in de 'digitale wereld' is er een speciaal spreekuur via telefoon en e-mail geopend. Elke werkdag tussen 10.00 en 14.00 uur kunnen mensen hun vragen stellen over onder andere (toegang tot) de digitale bibliotheek via 035-6973000 en helpdesk@bibliotheekgooienmeer.nl. "Daarnaast proberen we mensen te informeren door links te delen naar betrouwbare informatie over het coronavirus en hulp in de buurt", meldt Heidi Dijkstra van De Bibliotheek.