Van Gogh gepikt uit Singer Laren

LAREN Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag een schilderij van Vincent van Gogh gestolen uit het museum van Singer Laren.

Het schilderij maakt deel uit van de tentoonstelling Spiegel van de ziel. Toorop tot Mondriaan in Singer Laren en is in bruikleen van het Groninger Museum. De directie is in 'diepe rouw'. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan deze zaak. Er zijn bij de politie vijf tips binnengekomen. "Deze worden nu onderzocht", aldus een politiewoordvoerder. Het aantal is niet groot, maar: "Er hoeft maar één gouden tip tussen te zitten."

3 Kunstroof


14 mensen overleden aan coronavirus

LAREN/EEMNES In de regio 't Gooi en de Vechtstreek zijn inmiddels veertien mensen aan het coronavirus overleden. Hieronder ook een inwoner van Laren en Eemnes. Burgemeesters Van Benthem en Mol wensen de nabestaanden veel sterkte met hun verlies.

Vier patiënten zijn overleden in Tergooi, acht in het verpleeghuis en twee thuis. In het Gooise ziekenhuis zijn in totaal zes mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Twee van hen komen dus uit andere delen van het land. Dat maakte de GGD Gooi en Vechtstreek gisteren bekend. "Per 30 maart waren er in regio Gooi en Vechtstreek 93 patiënten met bewezen corona. Omdat er mondjesmaat wordt getest is dit slechts het topje van de ijsberg", aldus de GGD.
Momenteel zijn er in Tergooi 32 coronapatiënten, waarvan tien aan de beademing op de intensive care (IC), opgenomen. Tergooi schaalt voor dit weekend de IC-afdeling op van twaalf naar vijftien bedden voor coronapatiënten. Daarnaast blijven vier bedden beschikbaar voor (semi-)spoed en oncologische hulp.