Burgemeester van Blaricum gaat nog door

BLARICUM De derde ambtstermijn van burgemeester Joan de Zwart-Bloch is gisteren officieel van start gegaan. In verband met de landelijke maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus vindt de daadwerkelijke beëdiging op een nader te bepalen datum plaats.

Burgemeester Joan de Zwart-Bloch is dan op de kop af dertig jaar actief in de politiek. "Daarmee ben ik inmiddels de helft van mijn leven actief voor het lokaal openbaar bestuur. Twaalf jaar geleden ben ik als burgemeester van Blaricum geïnstalleerd en ik ben inmiddels zo geworteld dat ik hier nooit meer weg wil. Ik ben dankbaar dat ik er de komende jaren samen met onze inwoners en de politiek aan mag werken om Blaricum nog mooier en beter te maken dan het al is."


Voetbalseizoen is over en uit

BEL De KNVB heeft besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.

Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het tot en met 28 april niet meer toegestaan om te voetballen.

Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.


Heimwee TV
in coronatijd

BEL Op de publieke tv-zender NPO 2 is elke dag van 10.00 tot 16.00 uur Heimwee TV te zien om de vele mensen die aan huis zijn gekluisterd afleiding te bieden.

Het rijkgevulde archief van Beeld en Geluid wordt geopend, zodat iedereen (weer) kan genieten van programma's als Sonja, Klasgenoten, Voor de vuist weg van Willem Duys, Zeg 'ns Aaa, Een van de Acht, Kopspijkers en shows van André van Duin, films en jaaroverzichten van de NOS.