Wethouder Wilma de Boer-Leijsma op bezoek bij De 7-Sprong.
Wethouder Wilma de Boer-Leijsma op bezoek bij De 7-Sprong. Foto: PR

'Zwaarstwegende punt is het gemis van de kinderen'

EEMNES Wethouder Wilma de Boer-Leijsma heeft maandag een bezoekje gebracht aan basisschool De 7-Sprong. "Ze kwam ons een hart onder de riem steken en was lovend hoe wij de kinderen les blijven geven. Zeer waardevol", vertelt een woordvoerder van de school aan het Schoolpad.

De leerlingen krijgen naast hun weektaak en thuiswerkpakketten ook online les. Tijdens de livestream staan interactie en instructie voorop. "Iedere groep krijgt op deze manier meerdere instructies per dag. Ook met de kinderen uit groep 1/2 is meerdere keren per week contact en worden er leeractiviteiten gedaan."
Wekelijks wordt een peiling gehouden, waarbij zowel de leerlingen als de ouders bevraagd worden. "De uitslag geeft ons input om ons onderwijs nog beter af te stemmen. We leren van elkaar en dit zorgt voor nog meer verbinding, ook al is het op afstand." Het proactief optrekken met ouders en kinderen is essentieel om het onderwijs zo goed mogelijk vorm te blijven geven. "Het zwaarstwegende punt is het gemis van de kinderen. Een lege school went nooit, maar met elkaar maken we er het beste van. Ons motto is tenslotte: 'Samen het beste uit jezelf'."