Afbeelding
Foto: Vranz VanMaaren

SF Blaricum BV koopt Tergooiterrein

BLARICUM SF Blaricum BV, een ontwikkelcombinatie met DHG, is sinds 1 april de nieuwe eigenaar van het Tergooiterrein in Blaricum. Dat laat een woordvoerder van Tergooi weten. De ziekenhuisdirectie huurt de locatie voor een periode van drie jaar terug.

De verkoop is de afronding van een zorgvuldig doorlopen tenderproces. Voor de herontwikkeling van de locatie ligt een nota van randvoorwaarden klaar. Het terrein behoudt in de toekomst een zorgbestemming. Deze wordt gezamenlijk door Tergooi en SF Blaricum BV/DHG ingevuld. Over de wens van de Blaricumse gemeenteraad - om zorgwoningen met de daarbij behorende ondersteunende diensten alsmede woningen te laten terugkomen - worden de komende tijd gesprekken gevoerd met de gemeente Blaricum, Stichting Tergooi en SF Blaricum en DHG.
Tergooi brengt zijn tweede te openen regionaal medisch centrum (RMC) in principe in Blaricum op het terrein van het huidige ziekenhuis onder. De ingebruikname van dit centrum wordt verwacht in 2023. Dan is het huidige ziekenhuis van Blaricum verhuisd naar het nieuwe onderkomen in Hilversum. Tergooi benadrukt dat het om een principebesluit gaat en dat het definitieve besluit en de precieze invulling van het regionaal medisch centrum in nauw overleg met de nieuwe koper van het terrein plaatsvindt. Met het RMC wil Tergooi samen met andere zorgverleners voorzien in een groeiende behoefte van patiƫnten om de zorg zo dicht mogelijk bij huis te hebben.

.