Ludieke actie Feestcomité op Bevrijdingsdag

EEMNES Het Feestcomité Eemnes heeft voor 5 mei een ludieke actie bedacht. "We gaan rondrijden met een videowagen", vertelt voorzitter Jeroen de Wit. Daarnaast valt er op Bevrijdingsdag een speciale krant op de mat.

Eemnessers kunnen met een persoonlijk tekstbericht of videoboodschap iemand een hart onder de riem steken. "De leukste en/of mooiste teksten plaatsen wij in de 5 meikrant. De meest hartverwarmende videoboodschappen spelen wij voor de deur (alleen adressen binnen Eemnes) van diegene af." De Wit: "De tekst mag uit maximaal dertig woorden bestaan en een videoboodschap mag maximaal dertig seconden duren." Tekstberichten dienen voor 24 april en videoboodschappen voor 29 april binnen te zijn. Beide kunnen gemaild worden naar info@feestcomite-eemnes.nl.


Koningsdag is dit jaar Woningsdag

BEL Door de coronacrisis ziet het programma voor Koningsdag er dit jaar heel anders uit. Het wordt een dag van saamhorigheid vanuit huis. Omdat veel mensen het huis niet uit kunnen of mogen wordt Koningsdag Woningsdag.

Inwoners kunnen er ook thuis een mooie dag van maken, bijvoorbeeld door allemaal de vlag en wimpel op te hangen. Om 10.00 uur vindt de Nationale Aubade plaats: vanuit deuropeningen en balkons kunnen de inwoners met het Koninklijk Concertgebouworkest het Wilhelmus meezingen. De Nationale Toost wordt om 16.00 uur in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht - op de gezondheid van iedereen.


Fietsster valt lelijk op Torenlaan

BLARICUM Een fietsster is vrijdagmiddag op de Torenlaan lelijk ten val gekomen.

Terwijl een auto haar in de bocht Huizerweg/Torenlaan inhaalde, kwam ze knel te zitten tussen de auto en de stoeprand. Een valpartij was het gevolg. Met mogelijk een schouderbreuk is ze met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.